F1: Hamilton félmillió dolláros adománnyal segít Ausztráliának

Vágólapra másolva!
2020.01.10. 11:27
null
Hamilton hatalmas összeggel segítene az Ausztráliában élő állatokon (Fotó: AFP)
Lewis Hamilton 500 ezer dollárt ajánlott fel különböző ausztrál szervezeteknek, hogy a jelenleg is pusztító bozóttűz során minél több állaton tudjanak segíteni.

 

Ausztráliában az utóbbi hetekben hatalmas bozóttűz pusztít, amely jelentős károkat okozott a szigetország élővilágában is. Sok híresség, köztük sportolók is jelentős pénzösszeget adományoztak a bozóttűz megállítására és a károsultak segítésére. Hozzájuk csatlakozott nemrégiben Lewis Hamilton is.

A Formula–1 hatszoros világbajnoka egy ideje szívén viseli az állatok helyzetét, és az Instagram-oldalán írt az Ausztráliában kialakult állapotról, valamint arról, hogy mit tehetünk annak javulása érdekében.

„Szörnyen elkeserít a tudat, hogy több mint egymilliárd állat lelte fájdalmas halálát Ausztráliában, ráadásul nem a saját hibájukból – olvasható Hamilton bejegyzésében. Nem titok, hogy mennyire szeretem az állatokat, és bár nem tudok segíteni rajtuk, nagyon sajnálom a védtelen lényeket, akik eddig az életüket veszítették. Egyes fajok egyenesen a kihalás szélére kerültek. Szerencsés vagyok, amiért gyakran látogathatok el Ausztráliába, így első kézből tudhatom, hogy mennyire gyönyörű ez az ország. Ne add fel, Ausztrália! Eltöltöttem némi időt azzal, hogy elbeszélgessek helyi emberekkel, akik tiszta szívükből dolgoznak, és csodálom őket mindazért, amit jelenleg tesznek.”

„Kérem, hogy hozzám hasonlóan mindenki gondoljon bele abba, milyen hatással vagyunk erre a bolygóra. Dolgozzunk együtt azon, hogy akár kisebb változásokat is elérjünk, és bátorítsuk a családunkat és barátainkat, hogy hasonlóan tegyenek. Tehetünk azért, hogy megváltoztassuk azt az irányt, amerre most tartunk."

Hamilton ezt követően azt is elárulta, hogy 500 ezer dollárt adományoz különböző szervezeteknek, amelyek segíthetnek a rászorulókon, és arra buzdította a követőit, hogy ha tehetik, hasonlóan cselekedjenek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik