F1: Hamilton fel akarta adni a Német Nagydíjat

Vágólapra másolva!
2019.07.30. 15:37
null
Nem Hamilton napja volt a vasárnap (Fotó: AFP)
Az elmúlt hétvégén rendezett Formula–1-es Német Nagydíjon Lewis Hamilton csak a 11. helyen zárt, s a futam után azért szerezhetett mégis két pontot, mert a két Alfa Romeo büntetése után előreugrott a 9. helyre a rangsorban. Két nappal később aztán kiderült, majdnem erről is lecsúszott az ötszörös világbajnok pilóta, mert fel akarta adni a futamot, s csak versenymérnöke utasítására fejezte be a körözést.

 

Zaklatott futamot teljesített Lewis Hamilton a Hockenheimringen vasárnap, a balesetek miatti biztonsági autós fázisok nem jöttek jól számára, ráadásul az egyik bokszkiállásánál egy öt másodperces időbüntetést is le kellett töltenie, amiért szabálytalanul hajtott be a bokszutcába, miután a bejárat előtti kanyarban összetörte első szárnyát. Hamilton a történtek után nem meglepő módon hamar el szeretné felejteni ezt a hétvégét.

64. NÉMET NAGYDÍJ
JÚLIUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Vettel 1:14.013
2. szabadedzés: 1. Leclerc 1:13.449
JÚLIUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Leclerc 1:12.380
Időmérő: 1. Hamilton 1:11.767
JÚLIUS 28., VASÁRNAP
Futam: 1. Verstappen, 2. Vettel, 3. Kvjat
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Augusztus 4., 15.10
34. Magyar Nagydíj
Szeptember 1., 15.10 64. Belga Nagydíj
Szeptember 8., 15.10
70. Olasz Nagydíj

„Rossz nap, rossz hétvége volt, és őszintén szólva nem igazán van mit mondani róla – nyilatkozta a brit pilóta a leintés után. – Ez valószínűleg a legrosszabb munkanap az utóbbi években. Nem igazán tudom, mi történt ma, csak örülök, hogy végre vége van.

Mára aztán kiderült, több is történt ennél: egyrészt Lewis Hamilton már szombaton sem érezte magát jól, majd a futam után a Magyar Nagydíj pénteki kezdetéig az összes programját lemondta. Ráadásul kedden kiderült, olyannyira rosszul érezte magát, hogy a német verseny feladására is készen állt.

A planetf1.com információi szerint ugyanis Hamilton az 53. körben, amikor behívták friss lágy abroncsokért a bokszba azt felelte mérnökének, álljanak ki a versenyből.

„Lewis, gyere a bokszba ebben a körben friss lágyakért” – mondta Peter Bonnington, Hamilton versenymérnöke az 53. körben a pilótának.

„Adjuk fel, álljunk ki a kocsival!” – felelte a brit.

„Negatív, Lewis, negatív. Mindig lehetnek lehetőségeink” – kapta a választ a mérnökétől.

Ezek a lehetőségek aztán a futamon nem realizálódtak, de az Alfa megbüntetésének köszönhetően csak sikerült két pontot szereznie Hamiltonnak, így valamelyest mégiscsak megérte számára végigmenni a futamon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik