F1: Hamilton és a Mercedes a 3. megrovást is fontolgatta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.29. 12:05
A Belga Nagydíjon 60 rajthelyes büntetést kapó Lewis Hamilton elárulta, hogy a Mercedes értekezletein szóba került, hogy megkaphatná idei harmadik figyelmeztetését is, és akkor az azért járó plusz tíz rajthelyes büntetést is letudta volna Spában. Erre végül nem került sor.

Hamilton az idén két figyelmeztetést kapott, Bahreinben tolatott a bokszutcában, Oroszországban pedignem a kijelölt úton tért vissza a pályára a bukótérből. Ha valaki három figyelmeztetésig jut, automatikusan tíz rajthelyes büntetést kap.

„Gondoltunk rá, hogy ezen a hétvégén azon a büntetésen is túljuthatnánk, de ehhez valami olyat kellett volna tenni, ami szabálytalan, esetleg veszélyes. Szándékosan pláne nem tehetsz ilyet, erre rájönnek a sportfelügyelők, és egyébként sem sportszerű – mondta Hamilton, majd azt is megjegyezte, hogy más oka is volt az ötlet elvetésének. – Ha ráhajtunk erre a büntetésre, talán azt mondja az FIA, hogy ezt a tíz rajthelyet a következő versenyre halasztja. Semmiképp sem lett volna bölcs megoldás.”

Hamilton a 21. helyről rajtolva harmadik lett a Belga Nagydíjon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik