Lewis Hamilton 40 pontos előnnyel vezeti a világbajnokságot (Fotó: AFP)

 

Lewis Hamiltonnak már volt szerencséje olyan kiemelkedő pilóták ellen csatába szállnia a világbajnoki címért, mint Fernando Alonso, Kimi Räikkönen vagy Nico Rosberg, az utóbbi két szezonban pedig a brithez hasonlóan szintén négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a legfőbb riválisa. A Mercedes versenyzője azonban nemrég elárulta, hogy örülne, ha jövőre a bajnoki csatába Max Verstappen is beszállna.

A fiatal holland csapata, a Red Bull Renault-ról Honda-erőforrásra vált a szezont követően, Hamilton pedig reméli, hogy ez lehetővé teszi a Red Bull fejlődését.

„Szükségem van a csatákra és a kihívásra. Nem akarok mindig ugyanaz ellen versenyezni, szóval remélem, hogy a Red Bull versenyképes lesz jövőre a Honda-motorral – mondta a brit pilóta. – Kell Max a bajnoki címért folytatott harcba."

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója és juniorprogramjának vezetője szerint idén már nem sokszor szállhatnak harcba a Mercedesszel, de ő is elismerően nyilatkozott fiatal versenyzőjükről.

„Nagyszerű munkát végez annak ellenére, hogy az autója sokszor nem működött jól. Max a jövő reménysége. Sajnos azonban nem igazán van hátra olyan pálya, ahol esély lenne a közös csatákra” – vélekedik Marko.