F1: Hamilton védelmébe vette a hibázó Vettelt

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.07.16. 09:17
null
Vettel (balra) legutóbb Kanadában végzett a csapattársa, Leclerc előtt (Fotó: AFP)
Lewis Hamilton történelmi sikert aratott az F1-es Brit Nagydíjon, míg a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel hibázott és pontot sem szerezett Silverstone-ban. A németet sok kritika érte az eset miatt, a Mercedes brit versenyzője azonban védelmébe vette riválisát.

 

Lewis Hamilton rekordot jelentő, hatodik alkalommal ünnepelhetett a hazai nagydíján, és tovább növelte az előnyét az egyéni vb-összetettben. A Brit GP-n aratott győzelmével ugyanis már 39 ponttal vezet csapattársa, Valtteri Bottas előtt.

70. BRIT NAGYDÍJ
JÚLIUS 12., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Gasly 1:27.173
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:26.732
JÚLIUS 13., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Leclerc 1:25.905
Időmérő: 1. Bottas 1:25.093
JÚLIUS 14., VASÁRNAP
Futam: 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Leclerc
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 28., 15.10
64. Német Nagydíj
Augusztus 4., 15.10
34. Magyar Nagydíj
Szeptember 1., 15.1064. Belga Nagydíj

„Imádtam a Ferrari elleni küzdelmet tavaly. Igazság szerint azt mondom, bárcsak a Ferrarik ellen küzdhettem volna vasárnap is, hiszen teljesen más, amikor a márkatársaddal csatázol. Sokkal jobban szeretem, amikor egy másik gárdával kell harcolnod, azonban jelenleg nem ez a helyzet" – magyarázta az ötszörös világbajnok, majd az elmúlt években a vb-csatában riválisának számító Sebastian Vettel helyzetére is kitért.

A német ugyanis jó ideje nem találja igazán a formáját, az elmúlt három futamon kikapott a csapattársától, Charles Leclerc-től is, míg a legutóbbi versenyhétvégén nemcsak a tempója nem volt meg, hanem a Max Verstappen elleni csata közben újabb hibát követett el. Vettel hátulról eltalálta a Red Bullt, az eset miatt büntetésben részesítették, miközben a mezőny végére esett vissza és pontot sem szerzett.

A ferraris visszavonulásáról szóló pletykák így még inkább felerősödtek a Brit Nagydíjat követően, mint ahogyan a teljesítményét kritizálók hangja is. Hamilton azonban védelmébe vette Vettelt.

„ Nehéz versenye volt, azonban ő egy négyszeres világbajnok. Nagyszerű versenyző, így össze fogja szedni magát. és erősebben fog visszatérni a következő futamon. A nagy sportolók így tesznek, és ő egy közülük" – tette hozzá a brit.

Vettel lemaradása 100 pont az egyéni vb-összetettben 10 állomást követően, miközben nullázása nyomán Leclerc 3 pontra közelítette meg. A mezőny jövő héten Hockenheim felé veszi az irányt, vagyis a német a hazai Grand Prix-ján vághat vissza.

Igaz, egy évvel ezelőtt nem jött össze a hazai siker: Vettel akkor 8 pontos előnnyel érkezett meg a Német Nagydíjra és a futamot is sokáig vezette, ám az élen állva hibázott és a falban kötött ki, miközben a 14. helyről rajtoló Hamilton nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik