F1: Hamilton 2020-ban utolérheti Schumachert

Vágólapra másolva!
2018.07.21. 11:12
Lewis Hamilton csütörtökön további két évre írt alá a Mercedesszel, vagyis jelenlegi négy bajnoki címe mellé még három megszerzésére lehet esélye. A címvédő viszont úgy véli, nincs értelme az ilyenfajta feltételezéseknek, miközben azt sem tudja, ez volt-e az utolsó szerződése a Formula–1-ben.

Hamilton becélozza Schumacher rekordját (Fotó: AFP)
Hamilton becélozza Schumacher rekordját (Fotó: AFP)
Hamilton becélozza Schumacher rekordját (Fotó: AFP)

63. NÉMET NAGYDÍJ
PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Ricciardo 1:13.525
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:13.085
SZOMBAT
12.00–13.00: 3. szabadedzés
15.00–16.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
15.10: a verseny (67 kör, 306.458 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 29., 15.10: Magyar Nagydíj
Augusztus 26., 15.10: Belga Nagydíj
Szeptember 2., 15.10: Olasz Nagydíj

Lewis Hamilton 2013-ban csatlakozott a Mercedeshez, amely gárdával a már meglévő egy vb-címe mellé további hármat szerzett az eddigi öt szezon során, miközben jelenleg harcban áll az ötödik trófeáért. A brit ráadásul 2020 végéig kötelezte el magát a német alakulatnál, így akár kontraktusa kitöltéséig utol is érheti Michael Schumachert a világbajnoki címek számában – persze ehhez a mostani, illetve a következő két kiírást is az élen kellene zárnia.

Hamilton szerint a feltételezésnek semmi értelme, hiszen általában semmi sem alakul tökéletesen, de mindenképpen becélozza a rekordot.

„Ezt teljesen elképzelhetetlen. Nincs értelme azt gondolni, mostantól minden egyes bajnokságot megnyerek egészen a szerződésem lejártáig. Ezzel szemben a célom mindenképpen az, hogy ezt végrehajtsam. Ez egy álom lenne, egy tökéletes forgatókönyv megvalósulása, viszont általában semmi sem tökéletes. Tehát nem úgy gondolok erre a két évre, hogy ez pont elég időt biztosít számomra, de mindenképpen dolgozni fogok rajta" – magyarázta, és arra is kitért, ez volt-e az utolsó kontraktusa a királykategóriában.

„Lehetetlen megmondani, miként fogok érezni két év múlva. Az viszont biztos, pillanatnyilag remekül érzem magam, ráadásul sokkal izgatottabb is voltam a hosszabbítást illetően, mint arra előzetesen számítottam. Emellett viszont már tudatosan készülök a visszavonulás utáni időszakra is" – árulta el.

„Nagyszerű okok vannak amellett, hogy a sportban maradjak, azonban ki tudja, lehet, két év múlva teljesen más lesz az életem, és totálisan más dolgokra vágyom majd. Ennek az idő lesz a megmondója."

Hamilton egyébként a 2020-as idény végén már közel lesz 36. életéve betöltéséhez, miközben 14 szezon fog a háta mögött állni. Ez azt jelenti, hogy a brit még akkor is fiatalabb lesz, mint a mostani mezőny rangidős pilótája, Kimi Räikkönen, aki október 17-én lesz 39 éves, és nagy eséllyel még legalább egy idényben versenyez.

Ami pedig Schumachert illeti, a német legenda 35 éves volt, amikor megkaparintotta a 7. világbajnoki címét.

S ha már itt tartunk: éppen szombaton 16 éve lett ötszörös bajnok – Hamilton és Sebastian Vettel még ellesznek egy darabig az ötödikért folyó csatájukkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik