F1: Ha Hamilton okos, feltartja Rosberget – Red Bull

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.23. 16:36
null
Lesz-e Red Bull Nico Rosberg tükrében vasárnap? (Fotó: Action Images)
A Red Bull szerint a hét végi F1-es idényzárón Lewis Hamiltonnak úgy kell tekintenie Max Verstappenre és Daniel Ricciardóra, mint a legjobb barátaira. Christian Horner szerint az angol egyetlen esélye, ha az élre áll, és feltartja német csapattársát.

 

Hiába nyeri meg Lewis Hamilton az Abu-dzabi Nagydíjat, ha Nico Rosberg dobogóra áll, a német a világbajnok. A Red Bull szerint éppen ezért az angolnak taktikáznia kell.

„Mi leszünk Lewis legjobb barátai vasárnap, főleg, ha mindkét autónk a két Mercedes közé kerül – mondta Christian Horner csapatfőnök. – Nem látom értelmét annak, hogy Lewis fél körrel elhúzzon tőlünk. Ha okos, akkor feltartja Nicót, hogy egy csoportban maradjunk, mert csak így van esélye arra, hogy Nico lemaradjon a dobogóról.”

Horner kiemelte, hogy amíg Hamiltonnak nincs vesztenivalója, Rosbergre nagy nyomás nehezedik.

„A Mercedes alapesetben könnyedén hozza a dobogós helyezést, de Nico most sokkal inkább figyelni fogja a tükrét, mint máskor. Ilyen szempontból Lewis helyzete könnyebb Nicóénál” – fogalmazott Horner.

Daniel Ricciardo szerint Hamilton pórul járhat, ha fel akarja tartani Rosberget.

„Biztos vagyok benne, hogy Lewis azt szeretné, mi legyünk mögötte, de annyira bonyolulttá válhat a helyzet, hogy a végén őt is megelőzzük – mondta az ausztrál. – Nicónak az is belefér, hogy az első kört az ötödik helyen zárja, úgy is simán fel fog zárkózni a dobogóra. Ha lesz lehetőségem, ki fogom használni. Sebezhetőbbek lesznek.”

Rosberg lesz a világbajnok Abu-Dzabiban, ha...
...dobogós helyen végez.
...negyedik, ötödik vagy hatodik lesz, Hamilton pedig nem nyer.
...hetedik vagy nyolcadik lesz, Hamilton pedig legfeljebb 3.
...Hamilton nem áll dobogóra – ha Hamilton negyedik, Rosberg pedig nem szerez pontot, 367–367 pontjuk lesz, 9–9 győzelem után Rosberg a második helyek összevetésében 4–3-mal jobbnak bizonyul

Hamilton lesz a világbajnok Abu-Dzabiban, ha...
...nyer, Rosberg pedig legfeljebb negyedik.
...második lesz, Rosberg pedig legfeljebb 7. – ebben az esetben 373–373 lesz, 9–9 győzelem és 4-4 második hely után Hamilton a harmadik helyek összevetésében 4–2-vel jobbnak bizonyul.
...harmadik lesz, Rosberg pedig legfeljebb 9.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik