F1: Grosjean szerint esőben nem lehet Szingapúri GP

Vágólapra másolva!
2017.09.17. 11:20
Vasárnap szinte egész délután esett az eső Szingapúrban, s bár három órával a rajt előtt elállt, Romain Grosjean elmondta a véleményét az esetleges esős villanyfényes futamról.

Szingapúrban helyi idő szerint 20 órakor (magyar idő szerint 14 órakor) rajtol a futam. Az eső egész délután esett, s bár 17 órakor elállt, van rá esély, hogy még elered a rajt előtt vagy a futam alatt is esni fog.

Romain Grosjean, a Haas pilótája szerint előfordulhat, hogy villanyfénynél nem is lehet megtartani a versenyt, mert lehetetlen vezetni az autókat.

„Fogalmam sincs, hogy rendeznének versenyt villanyfénynél esőben. A Szingapúri Nagydíjjal mindig is ez volt a bajom. A fények fentről jönnek, ha felverjük a vizet, alig fogunk látni. Majd meglátjuk. Nem tudom, hogyan működhet” – mondta Grosjean, aki kifejezetten bizonytalan a vizes pályán.

Tavaly a Brazil Nagydíjon a rajtrácsra menet összetörte az autóját, és el sem tudott rajtolni, míg két hete Monzában az időmérő két és fél órát állt, miután az esőben megcsúszott a célegyenesben – más nem csúszott ki.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik