F1: ezzel kárpótolja a Ferrari az ülés nélkül maradó Giovinazzit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.02. 18:21
A korábbi feltételezésekkel ellentétben a Ferrari pártfogoltja, Antonio Giovinazzi nem lesz ott a 2018-as F1-es mezőnyben, de lehetőséget kap arra, hogy valamilyen szinten mégis részt vehessen néhány versenyhétvégén.

Mint ismert, a Sauber ma bejelentette 2018-as pilótapárosát. Az istállónál az elmúlt három évben versenyző Marcus Ericsson megtarthatta az ülését, míg csapattársa a Formula–2 idei bajnoka, a monacói Charles Leclerc lesz.a Sauber ma bejelentette 2018-as pilótapárosát. Az istállónál az elmúlt három évben versenyző Marcus Ericsson megtarthatta az ülését, míg csapattársa a Formula–2 idei bajnoka, a monacói Charles Leclerc lesz.

Ez viszont azt jelenti, hogy Antonio Giovinazzi – akit sokáig esélyesnek tartottak az egyik ülésre – mégsem kap állandó versenyzői lehetőséget, ám támogatója, a Ferrari szeretné megadni neki az esélyt a gyakorlásra.

Ennek érdekében az olasz részt vehet hat szabadedzésen a 2018-as szezonban, majd az egyik Saubert vezetheti. Ez a helyzet nem lesz ismeretlen Giovanazzi számára, hiszen idén a Haasnál hétszer is kapott ilyen lehetőséget a pénteki tréningeken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik