F1: Ez volt életem egyik legnehezebb versenye - Button

Vágólapra másolva!
2012.11.25. 20:12
Jenson Button élete egyik legnehezebb versenyének nevezte a Brazil Nagydíjat, amelyen győzelemmel zárta a 2012-es idényt, és amelyet követően elbúcsúzott Lewis Hamiltontól, aki három évig volt a csapattársa a McLarennél, és jövőre a Mercedeshez szerződik.

„Ez volt életem egyik legnehezebb versenye – mondta Button. – A körülmények folyamatosan változtak, nem volt elég érezned az autót, kapcsolatban kellett lenni a csapattal, mert minden apró információra szükség volt az autóban. A z első biztonsági autós időszakig sima volt minden, de aztán a verseny már nem csak Nicóról és rólam szólt, hanem mások is a képbe kerültek. Érdekes volt Nicóval csatázni, a Force India teljesítménye nagy meglepetés volt, a szabályok kis változása összehozza a mezőnyt, jövőre még szorosabb lesz."

Button újra kifejezte, mennyire szomorú Lewis Hamilton távozása miatt.

„Hadd mondjam el, mennyire sajnálom, hogy Lewis nem mehetett végig utolsó mclarenes versenyén, de az autóversenyeken történnek balesetek. Jó volt három évig együtt versenyezni vele, az első tíz körben még utoljára küzdöttünk egy jót csapattársakként" – mondta Button.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik