Hamilton rossz rajtja és Räikkönennel történt ütközése után a Mercedes vezetői a Ferrarira mutogatnak (Fotó: AFP)

Franciaországban Sebastian Vettel Valtteri Bottast, Angliában Kimi Räikkönen Lewis Hamiltont forgatta meg a rajt után. Vasárnap már nem hagyták ezt szó nélkül a Mercedes vezetői.

„Lewis káprázatosan teljesített a versenyen, ehhez kétség sem férhet – mondta Niki Lauda, a  Mercedes elnökségi tagja. – A baleset igazságtalan volt, mert ez most már a második alkalom, hogy az egyik Ferrari kilöki az egyik versenyzőnket az első kanyarban, ami egyáltalán nem vicces. Franciaországban hiba volt Vettelnek csupán öt másodperces büntetést adni, most legalább Kimi tízet kapott. A baleset nélkül Lewis megnyerte volna a versenyt.”

Toto Wolff csapatfőnök még messzebbre ment, szándékosságot emlegetett, méghozzá James Allisonra hivatkozva, aki éppen a Ferraritól érkezett a Mercedes szakmai stábjába.

„Nagy kár a versenyért, mert Le Castellet után már másodszor löknek ki minket, ami rengeteg pontunkba került. Technikai igazgatónk, James Allison szavaival élve: ez vajon szándékosság vagy inkompetencia a részükről? Mindenki döntse el. Egyáltalán nem vagyok elégedett, már kezd fárasztó lenni, hogy kilökik a versenyzőinket az első kanyarokban” – mondta Wolff.