F1: Ez a pálya feküdhet nekünk – Vettel bizakodó Austin előtt

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2019.10.31. 14:18
null
Vettel bizakodó az Amerikai Nagydíj előtt (Fotó: AFP)
Egy héttel a Mexikói Nagydíj után a texasi Austinban csap össze a Formula–1 mezőnye. A hétvégi verseny előtt Sebastian Vettel latolgatta a Ferrari esélyeit, és magabiztosan nyilatkozott a soron következő versenyről.

 

Kimi Räikkönen révén a Ferrari győzelmével zárult a 2018-as verseny Austinban, azonban a maranellóiak e siker után csak a következő idény 13. futamán, Belgiumban pezsgőzhettek a dobogó legfelső fokán. Azóta további két alkalommal intette le a kockás zászló Charles Leclerc-t és Sebastian Vettelt az első helyen – utóbbi egyébként arra számít, hogy a hétvégén megvan az esélyük az újabb sikerre.

41. AMERIKAI NAGYDÍJ
NOVEMBER 1., PÉNTEK
1. szabadedzés: 17.00–18.30
2. szabadedzés: 21.00–22.30
NOVEMBER 2., SZOMBAT
3. szabadedzés: 19.00–20.00
Időmérő: 22.00–23.00
NOVEMBER 3., VASÁRNAP
A verseny (56 kör, 308.405 km) rajtja: 20.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
November 17., 18.1047. Brazil Nagydíj
December 1., 14.10
11. Abu-dzabi Nagydíj

„Az Amerikai Nagydíj más lesz a magas fekvésű mexikói versenyhez képest – mondta a német a verseny helyszínéről. – Az austini pálya izgalmas a különböző tempójú kanyarokkal és a sok irányváltoztatással. Az aszfalt elég huplis, főként a féktávokon, szóval könnyen blokkolhatnak a kerekek. Nyitott a kérdés a taktikát illetően, hiszen az egy és a két kiállásos stratégia is jó lehet. Trükkös a pálya a gumik működésre bírása szempontjából, szóval a pénteki edzések fontosak lesznek, hogy megértsük az abroncsok viselkedését és felkészüljünk a futamra.”

„Tavaly nehéz helyzetben voltunk, hiszen senki sem ment túl sokat a verseny előtt a pénteki rossz időjárás miatt. Az előrejelzések szerint idén szárazak lesznek a körülmények, viszont elég hűvös lesz. Ez a pálya feküdhet nekünk, de ahogyan tavaly is, semmit nem vehetünk biztosra” – vélekedik Vettel.

Abban az esetben is, ha valamelyik Ferrari-pilóta győzne Austinban, nagy rá az esély, hogyLewis Hamilton (Mercedes) bebiztosítja hatodik világbajnoki címét. Az összetett második helyén álló Valtteri Bottasnak ugyanis mindenképp nyernie kell ahhoz, hogy bármi esélye maradjon a trófea elhódítására.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik