F1: Erre nagyon nem számítottam Vetteltől – Niki Lauda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.20. 14:33
null
Niki Laudát megérintette Sebastian Vettel gesztusa (Fotó: AFP, archív)
A részleges tüdőátültetése után Ibizán gyógyulgató Niki Lauda az olasz La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában azt ígérte, jövőre visszatér a Mercedes garázsába. A háromszoros világbajnok osztrák elárulta, nem várt meglepetést kapott Sebastian Vetteltől.

A 69 éves osztrák augusztus elején Ausztriában esett át az életét megmentő operáción, s kórházi ápolása során rengeteg támogató üzenetet kapott. Az egyik legkedvesebb számára egy kézzel írt levél volt.

„A Sebastiantól kapott levél, amit a saját kezével írt, nagyon megérintett, örültem neki. Szép szavakat, tartalmas gondolatokat fogalmazott meg. Erre nagyon nem számítottam, az autóversenyzők ilyet nem szoktak csinálni, csak vezetnek. Sebastian nagyon jó ember” – idézte Laudát a Gazzetta.

Az osztrák szerint, bár Vettel alulmaradt Hamiltonnal szemben az idei F1-es vb-csatában, nem kell feladnia a reményt, hogy valaha még világbajnokságot nyer.

„Megvoltak a bosszantó pillanatai, amelyeken elúszott a világbajnoki címe, de abszurd lenne megkérdőjelezni Vettel tudását. Egy bajnok nem felejt el vezetni. Erősen tér vissza, és 2019-ben is Hamilton vetélytársa lesz” – mondta Lauda, aki ugyebár a Mercedes vezetőjeként saját csapata ellen beszélt, de nyilván tudta, mit kell mondania a vezető olasz sportnapilapnak a Ferrari pilótájáról.

Persze ne vonjuk kétségbe az őszinteségét, hiszen ha valaki kimondhatja, amit gondol, mert nem kell tartania a következményektől, az éppen Niki Lauda.

Az osztrák az elmúlt hónapokról is beszélt.

„Egy futamot sem hagytam ki, persze megvolt a társaságom hozzá a terapeutáimmal. Néztem a versenyeket, a versenyhétvégéken beszéltem a csapattal, mindent elmondtak, amit tudni akartam – mondta Lauda. – Nehéz időszak volt, de küzdöttem, és most is minden napom a küzdelem jegyében telik. Itt, Ibizán most nagyon jó a levegő, a klíma is jobb, mint Ausztriában. Azt mondták az orvosok, hogy egy hónap múlva felépülök, akkor visszatérek, és ugyanazt csinálom, mint előtte. Miért is ne tenném?”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik