Horner szerint Vettel másképpen viselkedik a Ferrarinál, mint anno a Red Bullnál (Fotó: AFP)

 

Hetekkel ezelőtt vetődött fel először, hogy mivel Sebastian Vettel enyhén szólva nem élete szezonját teljesíti az F1-ben, akár már az idény végén búcsút inthet a királykategóriának. Bár a négyszeres világbajnok természetesen cáfolta a híreszteléseket, a Francia Nagydíj hétvégéjén ismét felvetődött az idő előtti távozásának lehetősége.

60. FRANCIA NAGYDÍJ 
JÚNIUS 21., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:32.738
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:30.937
JÚNIUS 22., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Bottas 1:30.159
Időmérő: 1. Hamilton 1:28.319
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
Futam: 15.10–17.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK

Június 30., 15.10

32. Osztrák Nagydíj
Július 14., 15.1070. Brit Nagydíj
Július 28., 15.1064. Német Nagydíj

Erre részben az adott okot, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elutasította a Ferrari kérvényét a kanadai versenyen történtek újratárgyalásával kapcsolatban, és mikor Vettelt kérdezték arról, hogy mit gondol a döntésről, kissé utat engedett a pletykáknak a válaszával.

„Most mégis mit kellene tennünk? Vonuljak vissza? Mondjuk így legalább nem kerülnék többé bajba – viccelődött a német.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke viszont biztos abban, hogy valami nem stimmel korábbi versenyzője és jelenlegi csapata között, szerinte ugyanis Vettel egészen másképp viselkedik olyan helyzetekben, amelyeket korábban „uralt” a Red Bull színeiben.

„Nálunk Sebastian olyan volt, mint egy metronóm, amikor az élen állt egy versenyen. Most viszont egyértelműen látszik, hogy nagyobb nyomás van rajta, mivel életben kell tartania a Ferrari reményeit egy ilyen környezetben” – vélekedik Horner.

A híreket az is tovább erősítette, hogy Vettel a franciaországi versenyhétvége előtt feleségül vette párját és gyermekeinek édesanyját, Hanna Pratert. A német pilóta mindig gondosan ügyelt arra, hogy ne engedjen túl nagy betekintést a magánéletébe, Bernie Ecclestone szerint pedig mindent el is követ, hogy a karrierje ne álljon a családja nyugalmának az útjába.