F1: Elég sz.rul néz ki – Räikkönen az Alfa eddigi teljesítményéről

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2019.08.08. 16:54
null
Räikkönen többet várt maguktól az eddigi 12 versenyen (Fotó: AFP)
Kimi Räikkönen úgy véli, hogy az Alfa Romeónak jóval több pontot kellett volna szereznie eddig a 2019-es idényben, és a csapata néhány versenyen mutatott teljesítményéről a maga stílusában fejtette ki a véleményét.

 

Eddig 12 verseny ment le a 21 hétvégés idényből, és az Alfa Romeo a konstruktőri bajnokság 7. helyén áll a maga 32 pontjával. Ebből az újonc Antonio Giovinazzi csupán egyet tudhat a magáénak, a többi egységet Kimi Räikkönen gyűjtötte az istállónak. A finn pilóta – aki a Ferraritól érkezett az idény előtt – az egyéni pontverseny 8. helyen áll, de elnézve a pontjai számát, nem éppen elégedett.

„Nem erre számítottam. Amikor idejöttem, a lehető legtöbbet akartam nyújtani, de ha most ránézünk a pontokra, elég sz.rul néz ki a helyzet – összegezte az eddigieket. – Nem hiszem, hogy ez a valós képet mutatja a szezonunk első feléről. A barcelonai hétvége körül valóban nem voltunk azon a szinten, ahol szerettünk volna, és alapvetően lassúak voltunk. Azonban ez előtt és után egész jól álltunk.”

Räikkönen tudja, hogy az Alfa Romeo lehetőségeit nem lehet a topcsapatok szinte korlátlannak tűnő forrásaihoz hasonlítani, de nem esik kétségbe a jövőt illetően.

„Jó irányba haladunk, ám csapatként vannak korlátaink. Nem olyanok vagyunk, mint az élmenők, de ezt tudjuk és elfogadjuk. Csak gyorsabbak szeretnénk lenni, és előrébb szeretnénk kerülni. Ez mindig időbe telik, de egész jól megy. Mindig lehetne jobb, és nem mindig sikerült maximalizálni a pontokat, ám néha így mennek a dolgok” – ismerte el a 2007-es világbajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik