F1: ekkora érdeklődés nem volt mostanság a futamrendezés iránt

Vágólapra másolva!
2017.09.09. 16:12
Sean Bratches, a Formula–1 kereskedelmi ügyekért felelős vezetője szerint több mint negyven ország, illetve település kereste meg azzal, hogy a jövőben szeretne futamot rendezni.

„A kinevezésem óta eltelt hét hónapban negyvenen jelentkeztek, hogy szeretnének egy versenyhétvégét. Ez igen biztató” – nyilatkozta Bratches az autosport.com internetes szakportálnak.„A kinevezésem óta eltelt hét hónapban negyvenen jelentkeztek, hogy szeretnének egy versenyhétvégét. Ez igen biztató” – nyilatkozta Bratches az autosport.com internetes szakportálnak.

Kiemelte, az a céljuk, hogy olyan helyszíneken rendezzenek futamokat, ahol nagy szurkolói bázist tudnak kiépíteni.

„Nem hiszem, hogy az új versenyhelyszínek között sok olyan lesz, amelyet épített pályára viszünk” – tette hozzá a sportvezető.

Bratches már augusztusban is arról beszélt, hogy a jövőben több városi viadalt kívánnak rendezni, és a versenynaptár is földrajzi alapon állna össze: az azonos kontinensen lévő futamok egymás után következnének.

A jelenleg 20, jövőre 21 versenyből álló vb-sorozat bővítése is napirenden van, az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media 25 futamot szeretne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik