Pierre Gasly az idei szezonban a japán Super Formula-bajnokságban versenyzett, ám a Maláj Nagydíjon bemutatkozhatott a Formula–1-ben, sőt, egy héttel később Szuzukában is ő vezette az egyik Toro Rossót. Akkor még kétséges volt, hogy lehetőséget kap-e a szezon hátralévő négy versenyén is – vagy kénytelen lesz visszaadni a helyét Danyiil Kvjatnak –, ám azzal, hogy Carlos Sainz Jr. már az Amerikai GP-től átveszi Jolyon Palmer helyét a Renault-nál, felszabadult egy ülés a Toro Rossónál, így csupán egy dolog állhat Gasly útjába.

Ez pedig az, hogy a Super Formula utolsó versenyhétvégéjét az Amerikai Nagydíjjal egy időben rendezik, a francia pilótának pedig jó esélye van a bajnoki címre. Jelenleg a tabella második helyén áll a toyotás Isiura Hirojaki mögött. Ez azért is fontos, mert jövőre a Toro Rosso a Honda erőforrásait használja majd, a japán gyártó pedig állítólag nagyon szeretné, ha Gasly diadalmaskodna a szezon végén a rivális márkát erősítő Isiura helyett.

Azt, hogy ki vezeti Danyiil Kvjat mellett a másik Toro Rossót Austinban, egyelőre nem tudni, de Gasly vélhetően Mexikóban, Brazíliában és Abu-Dzabiban újra rajthoz állhat.