F1: csődközelbe került a Force India - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2013.01.18. 12:51
Az olasz Italiaracing magazin információi szerint súlyos anyagi problémákkal küzd a Force India-istálló, amelynek megmentése érdekében már Bernie Ecclestone is rendkívüli intézkedésbe kezdett.

Vijay Mallya, a Force India tulajdonosa néhány hónapja kikerült a milliárdosok köréből, s vállalatainak hanyatlása tovább folytatódik, ami miatt nem tud elég pénzt invesztálni az F1-es csapatba. Bár ősszel még azt mondták a Force Indiánál, hogy növelni fogják az éves költségvetését, már több mint egy hónapja nagy a csend: nincs megnevezve Paul di Resta csapattársa, és a skót maga is jelezte, hogy kicsit aggódik a jövő miatt.a skót maga is jelezte, hogy kicsit aggódik a jövő miatt.

Az évekkel ezelőtt a Pirelli F1-be való visszatérését elsőként jelző Italiaracing szerint Ecclestone már felkereste Colin Kollest, aki a Force India jogelődjeinél dolgozott: Jordan és Spyker néven is irányította a csapatot, míg legutóbb a HRT-nél ténykedett.

Az alakulat másik megmentője Flavio Briatore lehet, akinek lejárt a 2008-as Szingapúri Nagydíj manipulálása miatt kirótt eltiltása, és visszatérhet az F1-es paddockba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik