F1: Charles Leclerc számít rá, hogy kirúgja a Ferrari

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.17. 18:06
null
Tudja, mi vár rá, ha nem teljesít (Fotó: AFP)
A 21 éves Charles Leclerc jövőre a Ferrari Formula–1-es csapatánál szerepel majd, miután helyet cserél a Sauberre váltó Kimi Räikkönennel. A fiatal monacói elárulta, tisztában van vele, hogy ha nem felel meg a vele szemben támasztott elvárásoknak, akkor a Scuderia megválhat tőle.

Az Alfa Romeo Saubernél Leclerc igencsak erős újoncidényt fut, az eddigi 17 versenyen hétszer is pontszerző helyen zárt, s a jó teljesítményének köszönhetően a Ferrari le is csapott rá.

Az olasz istálló több évre szóló szerződést kötött Leclerc-rel, aki így a Ferrari legfiatalabb pilótája lesz a mexikói Ricardo Rodríguez óta, aki 1961-ben 19 éves és 208 napos korában állt rajthoz az Olasz Nagydíjon.

A Formula–1 hivatalos podcastjának adott interjúban Leclerc elárulta, tisztában van a rá váró nehézségekkel, de hozzátette, nem túlságosan izgulós típus és jól viseli a rá nehezedő nyomást.

40. AMERIKAI NAGYDÍJ
OKTÓBER 19., PÉNTEK
17.00–18.30: 1. szabadedzés
21.00–22.30: 2. szabadedzés
OKTÓBER 20., SZOMBAT
20.00–21.00: 3. szabadedzés
23.00–00.00: időmérő
OKTÓBER 21., VASÁRNAP
20.10: a verseny (56 kör, 308.405 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Október 28., 20.10: Mexikói Nagydíj
November 11., 18.10: Brazil Nagydíj
November 25., 14.10: Abu-dzabi Nagydíj

„Nagyon őszinte leszek. Ha nem szállítom a jó eredményeket jövőre, a Ferrarinak ejtenie kell engem, és ezt én tökéletesen meg is értem. Ha elég jó vagyok, megérdemlem, hogy maradjak, ha nem, akkor pedig rászolgálok a menesztésre. Azt hiszem, ez a hozzáállás sok nyomást levesz a vállamról, bár amúgy sem vagyok különösebben izgulós típus” – jelentette ki a jelenleg még a Saubernél szereplő Leclerc.

„Ha a nyomásról kérdeznek, azt hiszem, jól tudom kezelni, mert olyan a mentalitásom, hogy egyáltalán nem érzem ezt a feszültséget. Tudom, hogy sokan azt mondják, a Ferrarinál ez egy más, magasabb szint, ám ezt a mentalitásomnak köszönhetően én nem érzem. Az sem különösebben foglalkoztat, hogy mit várnak tőlem, mert én csak saját magamra koncentrálok és igyekszem a pályán a legjobb teljesítményemet nyújtani” – fogalmazott a monacói fiatal.

Leclerc igyekezett azt is megcáfolni, hogy Sebastian Vettel mögé, második számú pilótának érkezne az olaszokhoz, hiszen elmondása szerint nincs erre vonatkozó záradék a szerződésében.

„Minden csapatnál egyenlő feltételekkel kezdenek a versenyzők, aztán az év során egyszer eljön a pillanat, amikor az egyikük még a világbajnoki címért küzd, a másik meg már nem. Ekkor már normális, hogy aki nem harcol a bajnokságért, segíti a másikat, amit meg is fogok tenni, ha már nem lesz esélyem a vébécímre. Ezt az egy esetet leszámítva nem hiszem, hogy kettes számú versenyzőnek szerződtettek volna” – jelentette ki önbizalomtól duzzadóan Charles Leclerc.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik