F1: Button szürreálisnak tartja monacói beugrását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.24. 12:43
Jenson Button alig várja, hogy pályára vihesse Fernando Alonso McLarenjét Monacóban. A brit pilóta mesélt a pillanatról, amikor megkapta ezt a lehetőséget, és azt is elmondta, hogy mennyire érzi magát felkészültnek a rövidke visszatérésre.

Bár Jenson Button tavaly visszavonult a Formula–1-ből, és idén nem indult egy sorozatban sem, a monacói F1-es futamon rajthoz állhat, ugyanis ő helyettesíti Fernando Alonsót, aki a Monacói Nagydíj hétvégéjén inkább az Indy 500-as versenyen méretteti meg magát Indianapolisban. Button elmondása szerint egy pillanatig sem gondolkodott azon, elfogadja-e a McLaren ajánlatát korábbi csapattársa helyettesítését illetően, és valószínűleg el sem tudna képzelni jobb helyszínt a visszatérésére.

„Kissé szürreális lesz visszaülni az autóba éppen a Monacói Nagydíjra – vélekedett 2009 világbajnoka. – Amikor Éric Boullier (a McLaren-Honda versenyigazgatója – a szerző) felhívott ezzel kapcsolatban, egy pillanatig sem hezitáltam igent mondani. Ez egy különleges helyzet és egy nagyszerű lehetőség. Alig várom, hogy a volán mögé ülhessek a szezon egyik legőrültebb, legizgalmasabb és legkevésbé kiszámítható versenyén.”

„A monacói egyedülálló pálya, és rengeteg munkát igényel tökéletesen beállítani az autót a szűk kanyarok miatt. Minden pilóta számára hatalmas kihívást jelent Monacóban versenyezni, de ez nagyon izgalmas lehetőség, és nekem mindig is az egyik kedvenc nagydíjam volt az itteni.”

Jenson Button aktívan töltötte szabadsága első hónapjait, és hódolhatott az autósport melletti másik szenvedélyének, a triatlonnak. Több viadalon is indult, amelyekre keményen készült, így annyi biztos, hogy az erőnlétével nem lesz baj Monacóban. A brit versenyző emellett már az MCL32-es géppel is megismerkedett – igaz, pályára egyelőre nem gurult vele.

„Még nem vezettem az idei autónkat, ám teljesen felkészültnek érzem magam. Jól ismerem ezt a pályát, és a McLaren szimulátorában is gyakoroltam már. Még mindig fitt vagyok, és az utóbbi időben valószínűleg többet edzettem, mint korábban bármikor, hiszen volt időm arra, hogy a triatlonos felkészülésemre koncentráljak, és versenyeken is indulhattam. Nagyon várom, hogy újra a McLaren csapatával dolgozhassak, bár most a garázs másik oldalán leszek, mint korábban, de mindent el fogok követni, hogy vigyázzak Fernando autójára” – szögezte le Button, aki 2009-ben nyerni tudott a hercegség legendás futamán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik