F1: Button és az „első körös flepnis” beszólt Verstappennek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.05. 14:21
null
Romain Grosjean csalódott Max Verstappenben, elégedetlen az ifjú holland pilóta hozzáállásával (Fotó: Reuters)
Hétvégén a Kanadai Nagydíjjal folytatódik a Formula–1-es világbajnokság, de még mindig Max Verstappen és Romain Grosjean monacói ütközése a téma a paddockban. Felipe Massa után a francia és Jenson Button is élesen bírálta a Toro Rosso holland pilótáját.

Grosjean bocsánatkérést várt ifjú kollégájától, akivel Monacóban ütközött. Az ausztrál Mark Webber által egykor „első körös őrültnek” titulált francia sokat hibázott pályafutása elején, ám a kudarcok után saját példájából tanulva érett versenyzővé vált, és elégedetlenségét fejezte ki Verstappen hozzáállásával kapcsolatban.

 

„Rengetegszer hibáztam, első körös flepnisnek neveztek – köszi Mark –, ami még mindig fáj, de tanultam az esetekből, erősebbé tettek – mondta Grosjean a kanadai versenyhétvége előtt. – Felléphettem már a dobogóra, szóval nem probléma, ha néha összetöröd az autót, vagy hibázol.”

„Csalódott vagyok. Elmentünk a versenybírákhoz a monacói futam után, megpaskoltam a hátát, és ekkor bocsánatot kérhetett volna, erre azzal vádol, hogy fékezésre kényszerítettem, noha én később lassítottam abban a körben, mint korábban. Hibázhatsz, amíg tanulsz az esetekből. Max rendkívül tehetséges, elképesztő, amit elért, de most hibázott. Csalódott vagyok, amiért nem tanult belőle, a sajtótájékoztatón ráadásul azt mondta, hogy a jövőben is ugyanígy vezet majd.”

„Az a fontos, hogy beismerd a vétséged, tanulj belőle, és kérj bocsánatot azoktól, akiket veszélybe sodortál. A Formula–1 veszélyes, ezt mindig szem előtt kell tartani. Csak azt kívánom, hogy tanuljon a történtekből, és akkor sok-sok sikeres futama lesz a karrierje során.”

A világbajnok Button szerint nem Verstappen tapasztalatlansága áll az incidens hátterében, ám vigyáznia kell a hollandnak, hogyan reagál.

„Nyilvánvalóan tapasztalatlan, könnyű erre fogni a történteket. Oda kellene figyelnie arra, hogy miként nyilatkozik a sajtónak, ugyanis rendkívül súlyos dolog megvádolni valakit azzal, hogy szántszándékkal fékezésre kényszerítette őt – idézi Buttont az Autosport. – Nem sűrűn fordul elő ilyen az autósportban, felnőttek vagyunk, a Formula–1-ben nem viselkedünk így.”

„Meglepett a szituáció. Tudjuk, hogy az F1 heves érzelmeket vált ki, de a mezőnyben fellelhető tehetségeket nézve látható, hogy mindannyian intelligens emberek vagyunk. Tudjuk, milyen veszélyekkel jár ez a sport, ezért szándékosan nem okoznánk veszélyhelyzetet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik