F1: Button 2018-ban újra főállásban versenyezhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.15. 14:45
Bár megvan az oka annak, hogy idén egyik sorozatban sem áll rajthoz Jenson Button, nemrégiben annak a lehetőségét is felvetette, hogy a jövőben visszatér az F1-be, és az idei Monacói Nagydíj után újra teljes szezont teljesít.

Jenson Button tavaly vonult vissza az F1-ből, de a jövő hét végén rajthoz áll a Monacói Nagydíjon, amelyen az Indy 500-on induló Fernando Alonsót helyettesíti. A F1-ből már szintén visszavonult Mark Webber korábban megjegyezte, hogy a McLaren-Honda szenvedése miatt nem sok jelentősége van Button ideiglenes visszatérésének, ráadásul maga 2009 világbajnoka sem veszi túl komolyan a faladatot.Mark Webber korábban megjegyezte, hogy a McLaren-Honda szenvedése miatt nem sok jelentősége van Button ideiglenes visszatérésének, ráadásul maga 2009 világbajnoka sem veszi túl komolyan a faladatot.

Button elmondása szerint teljesen biztos volt abban, hogy idén egy sorozatban sem szeretne indulni, pedig jó néhány ajánlatot kapott. Nemrégiben azonban még azt is felvetette, hogy 2018-ban újra teljes szezont teljesít a királykategóriában.

„Nem tudom kizárni a visszatérés lehetőségét. Szerződés köt a csapathoz, amely szerint versenyezni fogok jövőre, így nem zárok ki semmit – szögezte le a brit. – Hihetetlen, mennyi lehetőségem lett volna arra, hogy idén is versenyezzek. Monacóra úgy gondolok, mint az egyetlen futamra, amelyen rajthoz állok ebben az évben, de ha a csapat újra megkér, hogy helyettesítsek valakit, itt leszek."

2009 világbajnoka egyelőre nem tudja, mire számíthat Monacóban, de egyben biztos: elég eltökélt és izgatott amiatt, hogy újra F1-es autót vezethet.

„Nem ért sokként, amikor megkaptam ezt a lehetőséget, és nem kérdeztem azt magamtól, hogy »mégis mit csinálok?«. Nagyon izgatott vagyok, de másképp nem is vállaltam volna el. Megvolt a lehetőségem arra, hogy nemet mondjak a felkérésre, hiszen a csapat sem szerette volna, hogy olyan pilóta vezesse az autójukat, aki nem akarja."

„Elég furcsa belegondolni, hogy visszaülök egy F1-es autóba, de nincsenek negatív gondolataim. Jó lenne szép eredményt elérni, de nem tudom, hogyan alakulnak majd a dolgok, ahogy azt sem, hogy mikor beülök az autóba, másképp fogom-e magam érezni, és emiatt esetleg nem leszek elég gyors."

Sajnos arra is megvan az esély, hogy Button még nehezebb helyzetben kezdheti meg a Monacói Nagydíj hétvégéjét, ugyanis elképzelhető, hogy Fernando Alonso autójában – amit vezetni fog a hétvégén – belsőégésű motort és mozgási energia-visszanyerő rendszert (MGU-K) kell cserélni. Mindkét elemből ez lenne a negyedik, amelyet beszerelnek az autóba, és bár ez még nem jár büntetéssel, ha a hétvége során bármelyikből még egyre szükség lenne, az már tíz rajthelyes büntetést vonna maga után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik