F1: Briatore Vettelt, Hamiltont és csapataikat is kiosztotta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.09. 12:42
A spanyol As megkérdezte Flavio Briatorét a jelenlegi Formula–1-ről, és Fernando Alonso jó barátja ki is osztotta a szereplőket a Ferraritól a Mercedesig, Sebastian Vetteltől Lewis Hamiltonig.

Briatore fájó szívvel figyeli, ahogy Alonso szenved a McLaren-Honda volánjánál, az olasz szerint a spanyol a mai Ferrarival vagy Mercedesszel is simán világbajnok lenne.

A Renault korábbi csapatfőnöke, Alonso menedzsmentjének vezetője a Ferrarival kezdte.

„Fernando semmit sem köszönhet a Ferrarinak. Kétszer juttatta el őket a világbajnoki cím küszöbéig, de mindkétszer elszúrták. A 2010-es egyértelműen a csapat hibája volt” – idézte fel Briatore a 2010-es idényzárót, amely előtt Alonsónak 15 pontos előnye volt Vettellel szemben, de egy rossz stratégiai döntés miatt a spanyol elvesztette a vb-t. A 2012-es idényzárón is versenyben volt Alonso a vb-címért, de azt is elbukta.

Briatore elmondta, hogy Alonso kapcsolata Marco Mattiacci kinevezésekor romlott meg a Ferrarival, akkor menekült a pilóta a McLarenhez.

„Fernando Massát és Räikkönent is simán megverte csapaton belül, a győzelemért csatázott, amikor a csapattársa a hatodik helyért küzdött. Most Vettel ugyanazzal a csapattárssal szinte azonos szinten van” – utalt arra Briatore, milyen erős lenne most Alonsóval a Ferrari, de a Mercedest sem hagyta ki.

„Az Ausztrál Nagydíjon nagyon meglepett a Mercedes rossz döntése, ha én ott vagyok, biztosan Hamilton nyer. A másik Hamilton. Ha tavaly nem a DJ-skedéssel foglalkozik, simán világbajnok lesz. Nagy pilóta, de összeroppan a nyomás alatt” – mondta Briatore, aki nagyon szívesen látná Alonsót a másik Mercedesben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik