F1: Briatore szerint Alonso nem megy a Mercedeshez

Vágólapra másolva!
2016.12.09. 16:36
Flavio Briatore, Alonso mentora leszögezte, Fernando Alonso nem lesz a Mercedes pilótája.

Mint ismert, Nico Rosberg váratlan visszavonulása után a Mercedes már újsághirdetést is feladott a német megüresedett posztjára. Több pletyka is napvilágot látott, hogy az istálló Fernando Alonsót szemelte ki Rosberg utódjának.újsághirdetést is feladott a német megüresedett posztjára. Több pletyka is napvilágot látott, hogy az istálló Fernando Alonsót szemelte ki Rosberg utódjának.

Flavio Briatore viszont leszögezte, Alonso marad a McLarennél, és kitölti a 2017-es szezon végéig szóló szerződését.

„Miért van az, hogy ha valahol megüresedik egy állás, mindjárt Fernandót tartják a legnagyobb esélyesnek a betöltésére?” – tette fel a kérdést az olasz La Gazzetta dello Sportban Briatore azt követően, hogy a spanyol sajtó biztosra veszi, Alonso a fő esélyes Rosberg helyének betöltésére.

„Fernandónak szerződése van a McLarennel, amit tiszteletben tartunk” – mondta Briatore. Az olasz lap emlékeztette rá, hogy Alonsónak a Ferrarival is hátravolt két év a szerződéséből, amikor a McLarenhez szerződött.

„Az más helyzet volt. Akkor volt egy megállapodásunk Luca di Montezemolóval, hogy ha Fernando nem nyer világbajnoki címet 2014-ben, távozhat. Luca megtartotta a szavát, s bár az akkori csapatfőnök, Marco Mattiacci új, hároméves szerződést ajánlott, arra nemet mondtunk” – mondta Briatore.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik