F1: Bottast megbüntették – a mezőny végéről indulhat Abu-Dzabiban

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.11.28. 13:06
null
A finn autójában több elemet is cserélni kellett (Fotó: AFP)
Valtteri Bottas a mezőny végéről vághat neki a soron következő F1-es Abu-dzabi Nagydíjnak, miután a Brazíliában meghibásodott erőforrását cserélni kell az autójában. A finn emellett hivatalosan is megerősítette, hogy válik.

 

 

A finn versenyző az interlagosi verseny 53. körében volt kénytelen félrehúzódni az erőforrás meghibásodása miatt, s a futamot követően kérdéses volt, megússza-e büntetés nélkül az idényzárót.

A Mercedes végül az Abu-dzabi Nagydíj médianapján erősítette meg, hogy cserélni kell az erőforrás több elemét is a 77-es rajtszámú autóban. Bottas ezzel átlépi a megengedett mennyiséget, s mivel több mint 15 rajthelyes büntetés kap, a szombati időmérőn elért helyezésétől függetlenül a rajtrács végéről vághat neki a versenynek. Ez azonban már nem lesz hatással a finn év végi eredményére, hiszen 2. helye már biztos az egyéni vb-összetettben.

Mercedes-AMG F1 on Twitter

NEWS: @ValtteriBottas will take a fresh Power Unit for this weekend's #AbuDhabiGP As a result, he'll take a penalty and will start from the back of the grid. Looks like we've got some passing to do on Sunday, VB!

Bottasszal kapcsolatban egy másik pletyka is bizonyosságot nyert, közösségi oldalain osztott meg hivatalos közleményt arról, hogy válik.

„Sajnálattal kell közölnöm, hogy Emiliával véget ér a házasságom. Az útjaink elválnak egymástól a pályafutásom kihívásai és az ezzel járó élethelyzetünk miatt. Úgy gondoljuk, mindkettőnk számára az a legjobb a jövő szempontjából, ha elválunk és barátok maradunk" – áll a finn bejegyzésében.

Az Abu-dzabi Nagydíj programja pénteken 10 órakor veszi kezdetét az első szabadedzéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik