Bottas nem tekint vízválasztóként a hungaroringi hétvégére (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Annak ellenére, hogy igen erősen kezdte az idényt Valtteri Bottas, az utóbbi versenyeken nem alkotott maradandót, így egyre erősebbek azok a pletykák, melyek szerint a Mercedes Esteban Oconnak adja az ülését 2020-ra. Sokan vízválasztónak tartják a magyarországi hétvégét Bottas jövőjét illetően, de az ötszörös futamgyőztes nem tart attól, hogy egy esetleges rosszul sikerült hungaroringi verseny hozzájárulna mercedeses karrierjének végéhez.

„Nem hiszem, hogy egy hiba vagy egy verseny változtatja meg a helyzetemet – vélekedik Bottas. – Én legalábbis így viszonyulok ehhez a futamhoz, és nem kellene ilyenekre gondolnom. A tőlem telhető legjobban kell teljesítenem, és csakis erre szabad koncentrálnom. Tudom, hogy a múlt héten nem mentem túl jól, szóval erre törekszem ezen a hétvégén. A többi a csapaton múlik a döntéshozatalt illetően. Meglátjuk, hogyan végződnek a dolgok. Nem stresszelek, csak nyomom a gázt.”

Bottas számára egyébként nem indult jól a Magyar GP hétvégéje, hiszen erőforrást és sebességváltót is cserélni kellett az autójában az első tréning alatt, így mért kört sem tudott teljesíteni.