F1: Bottas szerint a mercedeses jövője nem függ a Magyar GP-től

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2019.08.02. 15:28
null
Bottas nem tekint vízválasztóként a hungaroringi hétvégére (Fotó: Tumbász Hédi)
A pletykákkal ellentétben Valtteri Bottas nem gondolja úgy, hogy kimagaslóan kell teljesítenie a Hungaroringen ahhoz, hogy megtarthassa az ülését a Mercedesnél. A finn pilóta szerint ugyanis nem ettől a hétvégétől függ, hogy 2020-ban is ő ülhet-e az egyik „ezüstnyílban”.

 

Annak ellenére, hogy igen erősen kezdte az idényt Valtteri Bottas, az utóbbi versenyeken nem alkotott maradandót, így egyre erősebbek azok a pletykák, melyek szerint a Mercedes Esteban Oconnak adja az ülését 2020-ra. Sokan vízválasztónak tartják a magyarországi hétvégét Bottas jövőjét illetően, de az ötszörös futamgyőztes nem tart attól, hogy egy esetleges rosszul sikerült hungaroringi verseny hozzájárulnamercedeses karrierjének végéhez.

„Nem hiszem, hogy egy hiba vagy egy verseny változtatja meg a helyzetemet – vélekedik Bottas. – Én legalábbis így viszonyulok ehhez a futamhoz, és nem kellene ilyenekre gondolnom. A tőlem telhető legjobban kell teljesítenem, és csakis erre szabad koncentrálnom. Tudom, hogy a múlt héten nem mentem túl jól, szóval erre törekszem ezen a hétvégén. A többi a csapaton múlik a döntéshozatalt illetően. Meglátjuk, hogyan végződnek a dolgok. Nem stresszelek, csak nyomom a gázt.”

Bottas számára egyébként nem indult jól a Magyar GP hétvégéje, hiszen erőforrást és sebességváltót is cserélni kellett az autójában az első tréning alatt, így mért kört sem tudott teljesíteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik