F1: Bottas révén háromesélyes lett a vb – sajtóvisszhang

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2017.07.10. 12:45
null
Bottas 35 ponttal marad el Vetteltől – tényleg háromesélyes lenne a vb-csata? (Fotó: AFP)
Az Osztrák Nagydíj után a nemzetközi sajtó Sebastian Vettel befutó utáni nyilatkozatát emelte ki, a német ugyanis értetlenül állt az előtt, hogy nem büntették meg a győztes Valtteri Bottast korai rajt miatt.

 

NÉMETORSZÁG
Bild:
Csalás a rajtnál? Vettel mérges Bottasra. A vád szerint a finn túl korán indult el.
Frankfurter Allgemeine Zeitung: Bottas révén háromesélyes lett a vb. Micsoda izgalmas finálé: a finn maga mögött tartotta Vettelt, Lewis Hamilton csak negyedik lett.
Stuttgarter Nachrichten: Bottas kihúzta a célvonalig. Spielberg 2014-ben került vissza a versenynaptárba, azóta mindig a Mercedes nyert. Idén is így alakult, de Bottasnál rezgett a léc.
Süddeutsche Zeitung: Kontrollált érzelmek. Vettel második helyével 20 pontra elhúzott a vb-pontversenyben. A futam békésen alakult, csak a német panaszkodott a győztes állítólagos korai rajtjára.
Die Welt: Rambo-Vettel ügyesen taktikázott. A német sztár elhúzott Hamiltontól, bár a győzelmet át kellett engednie Ausztriában.

AUSZTRIA
Salzburger Nachrichten:
Vettel kifogásai Bottas ellen. A finn „élete rajtjával" megalapozta spielbergi sikerét, de Vettel szerint szabálytalanul indult el.
Kleine Zeitung: Amikor kialudtak a piros lámpák, Bottasnak már nyolc méter előnye volt. Vettel szerint a finn túl korán rajtolt.
Tiroler Tageszeitung: A végén az elejéről volt szó. A 30. Osztrák Nagydíj izgalmai a befutó után kezdődtek, mert míg Bottas „élete rajtjáról" áradozott, addig Vettel szerint szabálytalanul rajtolt.
Kronen Zeitung: Őrületes rajt, Bottas 201 ezredmásodperc alatt reagált. Niki Lauda szerint „a finn öt autóhossznyi előnnyel érkezett az első kanyarba, ilyet még sosem láttam." Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke magyarázatként csak annyit mondott, hogy két első számú pilótájuk van.

SVÁJC
Neue Zürcher Zeitung:
Villámrajt és panaszkodás. Vettel értetlenül áll Bottas győzelme előtt, úgy tűnik, a németnek nem elég az, hogy 20 ponttal vezet Hamilton előtt. Vettel megúszta az azeri lökdösődést, de Spielbergben még hosszan reklamált a finn állítólagos szabálytalan rajtja miatt. A csökönyösség végigkíséri a ferraris pályafutását, jelenlegi viselkedése mögött viszont a Hamiltonnal való egyre élesebb rivalizálás is meghúzódik.

OLASZORSZÁG
La Gazzetta dello Sport:
Elszalasztott lehetőség.
Corriere dello Sport: Bottas hitt magában, Hamilton padlót fogott.
La Repubblica: Az éllovas magányossága. Vettel egy csapat ellen.

SPANYOLORSZÁG
El País:
Bottas nem elégszik meg a második hellyel a Mercedesnél. A finn pilóta sosem tekintette magát másodlagosnak Hamilton mögött, és minden futamon azért küzdött, hogy bizonyítsa versenyzői képességeit. Most 27 évesen felért a csúcsra, és olyan autója van, amely még további sikereket hozhat neki.
Sport: Bottas sci-fi rajtja olyan gyors volt, hogy a versenybíróknak vissza kellett nézniük, szabályosan indult-e el. A villámrajt után a finn végig kézben tartotta a futamot.
El Mundo: Vettel közel állt a diadalhoz, de be kellett érnie a második hellyel. Ezzel együtt közelít ötödik világbajnoki címéhez, amellyel utolérné a legendás Juan Manuel Fangiót.

FRANCIAORSZÁG
L'Équipe:
Az Osztrák Nagydíj előtt nem volt érdemes kipróbálni a helyi jellegzetességeket, mert félő volt, hogy elalszunk a 71 kör alatt. Aki nem tudott ellenállni a bécsi szeleteknek, az alighanem elbóbiskolt az óriási hőségben rendezett, unalmas futamon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik