F1: Bottas a Ferrarihoz menne; Hamiltont óva intik a váltástól

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.07.22. 10:26
null
Jövőre is egy csapatban versenyeznek? (Fotó: AFP)
Lewis Hamilton nevét nemrég újra szóba hozták a Ferrarival, ám korábbi csapattársa, Jenson Button nem gondolja jó ötletnek a váltást, mert elmondása szerint az a brit pályafutásának a végét jelentené. A szerződéshosszabbításra váró Valtteri Bottas viszont szívesen menne a maranellóiakhoz, ha nem maradhatna a Mercedesnél.

 

Lewis Hamilton sikert sikerre halmoz a Mercedesnél, ám több szakértő is úgy véli, nem lenne teljes a brit pályafutása, ha nem versenyezne a Ferrarinál. A címvédő szerződése 2020 végén jár le a német gárdánál, 2021-ben pedig érkeznek a szabályváltozások, így akár nagy mozgolódás is várható a pilótapiacon, miközben a britet nemrég újra szóba hozták az olaszokkal.

64. NÉMET NAGYDÍJ
JÚLIUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.00–12.30
2. szabadedzés: 15.00–16.30
JÚLIUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
JÚLIUS 28., VASÁRNAP
Futam: 15.10–17.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Augusztus 4., 15.10
34. Magyar Nagydíj
Szeptember 1., 15.10 64. Belga Nagydíj
Szeptember 8., 15.10
70. Olasz Nagydíj

A brit korábbi csapattársa, Jenson Button azonban úgy véli, nem lenne jó ötlet a Ferrarihoz igazolni.

„Biztos vagyok benne, hogy minden pilóta szeretne a Ferrarinál versenyezni. Azonban egyetlen versenyző sem cserélne le egy győztes csapatot egy nem versenyképesre. Nagyon bátor és furcsa lépés lenne Lewistól, ha a Ferrarihoz távozna" – jelentette ki 2009 bajnoka az Auto Bildnek.

„Lewis 10 világbajnoki címet is nyerhet a Mercedesszel, azonban ha a Ferrarihoz megy, az a pályafutása végét jelentené" – magyarázta.

Hamilton jelenlegi márkatársa, Valtteri Bottas viszont jó lehetőséget lát a maranellói gárdában, ha a Mercedes nem hosszabbítaná meg a kontraktusát. A pletykák szerint szerepel is a neve a Ferrari kívánságlistáján, ha Sebastian Vettel valóban távozna az olasz gárdától.

„Úgy gondolom, eleget bizonyítottam ahhoz, hogy meghosszabbítsák a szerződésemet, azonban erre még pár futamot várni kell. Még semmit sem írtunk alá, viszont folyamatosan próbálok fejlődni, hogy minden rendben menjen. Nyilván ha nem Lewis lenne a csapattársam, több versenyt is nyerhettem volna, azonban nem változtatnék a felálláson, hiszen segít jobb versenyzővé válnom" – mutatott rá a finn.

„Ha távoznom kell a Mercedestől, akkor a második csapathoz akarok menni. Jelenleg ez a Ferrari" – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik