F1: Binotto lemond a technikai igazgatói posztjáról – sajtóhír

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.07.19. 14:30
null
Binotto a csapatvezetői feladataira koncentrálna (Fotó: AFP)
Az olasz Motorsport.com értesülései szerint Mattia Binotto végleg lemond a technikai igazgatói szerepkörről, hogy teljes mértékben a csapatfőnöki feladataira koncentrálhasson a Ferrarinál.

 

Mattia Binotto az idei évtől vette át Maurizio Arrivabenétől a csapatfőnöki posztot, ám eközben maradt a Ferrari technikai igazgatója is, hiszen nem jelöltek ki senkit erre a posztra. A gárdánál azonban már egy ideje folyamatosan zajlanak a háttérben a technikai részleg átalakításai, a Motorsport.com olasz kiadása legutóbb arról számolt be, Binotto végleg lemond a technikai igazgatói szerepkörről, amiről a soron következő Német Nagydíjon számolhat be hivatalosan a Ferrari.

Az értesülés szerint már a Monacói Nagydíj óta Enrico Cardile (karosszéria), David Sanchez (aerodinamika) és Corrado Iotti (motor) osztozik a technikai igazgatói poszton, miközben Binotto amolyan karmesteri szerepet tölt be a részlegen.

Ám a továbbiaknak még kevesebb munkát vállalna a svájci, és végleg lemondana a technikai részleg irányításáról. Így kézenfekvő lenne, hogy az Alfa Romeótól távozó Simone Resta vegye át a posztot, aki korábban már dolgozott főtervezőként a Ferrarinál, a svájci alakulatnál pedig pont technikai igazgatóként ténykedett.

Ennek ellenére a Motorsport.com úgy tudja, Resta a 2021-es szabályváltozásokra történő felkészülést fogja koordinálni főtervezőként, míg a korábban említett három részlegvezető osztozik a továbbiakban is a technikai igazgatói feladatokon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik