F1: bekékült a Rózsaszín Párduc – ilyen lett a Racing Point autója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.13. 16:29
null
Így néz ki a Racing Point autója (Fotó: twitter.com)
A Mercedes és a Red Bull után szerdán harmadikként prezentálta idei versenyautóját az egy éve még Force India néven létező, ma már Racing Pointnak nevezett F1-es istálló. A bemutató helyszínéül Kanada, a torontói autókiállítás szolgált, ami nem meglepő, hiszen a csapatot tavaly Lawrence Stroll kanadai milliárdos mentette meg, amikor felvásárolta. 

Óriási tömegek érkeztek a torontói kongresszusi központ épületébe a kanadai tulajdonos (brit licencű) istállójának autóbemutatójára – bár ha egészen pontosak akarunk lenni, gyorsan hozzátesszük, hogy a tömegek kitétel ezúttal 500 nézőt jelentett, miután a Racing Point ennyi szurkolói jegyet bocsátott ki a bemutatóra. Igaz, a Mercedes és a Red Bull mai, napközben megejtett zárt kapus bemutatóihoz képest az 500 látogató valóban óriási csődületet jelent.

SPORTPESA
A legnagyobb afrikai sportfogadó cég, amely hangsúlyos jelenléttel bír az Egyesült Királyságban is és a Man-szigeten. A kenyai alapítású cég kettő plusz egy éves szerződést kötött a csapattal, s idén 8 millió dollárt fizet, jövőre 10 milliót, a harmadik, opciós évre pedig 12 milliót ad az istállónak.

Ennyien figyelték a nézőtérről, amint a Sky Sports riporterének vezetésével Ottmar Szafnauer, a csapat igazgatója, és Adam Green technikai igazgató előbb bejelentették, hogy a SportPesa lett az alakulat főtámogatója, majd jött a két pilóta, Lance Stroll és Sergio Pérez, s leleplezték a négykerekűt.

A Racing Point megőrizte elődje alapszínét, noha kétségtelen, hogy az új főtámogató miatt kevésbé rózsaszín: a pilóta feje mögötti rész kék lett.

További változás a a pilótapáros, hiszen Pérez maradt a jogelőd Force India „örökségéből”, s mellé érkezett Lance Stroll, aki az elmúlt két évet a Williamsnél töltötte, ám mióta édesapja augusztusban megmentette a Force Indiát, a sportágon belül nyílt titokként kezelte mindenki, hogy a 20 éves pilóta átigazol a grove-iaktól a rózsaszínekhez.

Emellett még az sem volt biztos, hogy a Racing Point ezen a néven indul az idei szezonban: sokáig szó volt a patinás Brabham vagy a Lola név bevetéséről, ám végül az időszakos névből lett az állandó.

„Sokat gondolkodtunk a névváltoztatáson, ám végül úgy döntöttünk, megfelelő a Racing Point, elvégre versenyzők lennénk, vagyis kifejezi, hogy kik vagyunk és mi a célunk. Szeretnénk ezt a nevet F1-es történelemmel megtölteni” – mondta a színpadon Szafnauer.

Az új gép leleplezése előtt érkezett a színpadra Sergio Pérez, aki jóval több konkrétumot említett, mint főnöke.

„Szó se róla, magasra tettük idén a lécet. A célunk, hogy összetettben a negyedik helyen végezzünk az előttünk álló idényben. Nagyon boldog lennék, ha néhány dobogós helyezést is sikerülne elcsípni. Az igazán szép azonban az lenne, ha összejönne az első közös győzelmünk: az istállóé és az enyém” – mondta a mexikói pilóta, aki az elmúlt öt szezont a Force Indiánál töltötte, s ötször állhatott dobogóra a csapat színeiben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik