F1: bejelentette egyik versenyzőjét a Force India

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.18. 17:29
null
Pérez a hatodik szezonját kezdheti meg jövőre a Force Indiánál (Fotó: AFP)
Ahogy azt sejteni lehetett, Sergio Pérez jövőre is a Racing Point Force India versenyzője lesz. A mexikói a hatodik szezonját kezdheti meg 2019-ben az idén kissé átalakult istállóval.

 

Sergio Pérez 2014-ben csatlakozott a Force Indiához, s az alakulat színeiben eddig négyszer állhatott dobogóra – legutóbb az idei Azeri Nagydíjon. Az, hogy Pérezzel szerződést hosszabbít a csapat, nem volt meglepő, ugyanis a mexikói a támogatói révén sok pénzt hoz, és nagy szerepet vállalt a Force India átalakulásában.

Pérez volt ugyanis, aki kérvényezte a csődeljárást az istálló ellen, ez pedig végső soron – és a tulajdonosváltás révén – az alakulat megmenekülését eredményezte.

„A Force India 2014 óta az otthonom, és lehetővé tette számomra, hogy fejlődjek versenyzőként, valamint hogy megmutathassam a képességeimet – mondta a mexikói a hosszabbításról. – Az elmúlt öt szezon során rengeteg sikert értünk el, de azt hiszem, hogy a legjobb rész még nem jött el. Az új befektetők érkezése magabiztossággal tölt el, és nagyon izgatott vagyok a jövőt illetően.”

Pérez csapattársa nagy valószínűséggel a Force India egyik új tulajdonosának fia, Lance Stroll lesz. Ha ez a bejelentés is megtörténik, már csak két szabad hely marad a 2019-es idényre: egy a Toro Rossónál és egy a Williamsnél.

AZ EDDIG BEJELENTETT 2019-ES PILÓTAFELÁLLÁSOK
CsapatMotor
Versenyzők
MercedesMercedes
Lewis HamiltonValtteri Bottas
FerrariFerrariSebastian Vettel
Charles Leclerc
Red Bull
Honda
Max Verstappen
Pierre Gasly
RenaultRenault
Daniel Ricciardo
Nico Hülkenberg
HaasFerrari
Romain Grosjean
Kevin Magnussen
Force India (új néven)
Mercedes
Sergio PérezLance Stroll*
McLaren
Renault
Carlos Sainz Jr.
Lando Norris
Toro Rosso
Honda
Danyiil Kvjat
?
SauberFerrari
Kimi Räikkönen
Antonio Giovinazzi
WilliamsMercedes
George Russell
?
*még nem hivatalos

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik