F1: bejelentette a Ferrari az egyik jövő évi versenyzőjét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.22. 13:22
null
A finn további egy évig marad az olaszoknál (Fotó: AFP)
Röviddel ezelőtt a Formula–1-ben szereplő Ferrari istálló hivatalos twitter oldalán jelentette be, hogy Kimi Räikkönen aláírta új szerződését a csapattal a 2018-as szezonra. A 2007-es idényben világbajnoki címet szerző 38 éves finn pilóta sorozatban ötödik szezonját teljesíti tehát jövőre a Ferrari istállónál, amióta a 2014-es idényre visszatért.

Mindez azt jelenti, hogy Räikkönen továbbra is Sebastian Vettel csapattársa lesz – feltéve természetesen, hogy a német pilóta is meghosszabbítja az év végén lejáró szerződését. Ha pedig a német is hosszabbít – amire jó esély mutatkozik –, akkor újabb egy évre maradhat együtt a Formula–1 egyik legerősebb pilótapárosa.

Räikkönen jelenleg az 5. helyet foglalja el a világbajnoki pontversenyben, és javuló formát mutat: a legutóbbi két versenyen, Angliában a 3., Magyarországon a 2. helyen zárt, ám futamot legutóbb még 2009-ben nyert az olasz istállónál – akkor Belgiumban diadalmaskodott.

Azzal, hogy Räikkönen további egy évre szóló új szerződést írt alá, jó eséllyel megelőzheti Felipe Massát a Ferrarinál teljesített F1-es futamok rangsorában. A finnek jelenleg 122 versenye van az olasz csapatnál, a brazilnak 139. A listát Michael Schumacher vezeti, aki 179 versenyen indult a Ferrarival.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik