A 2019-es Alfa Romeo festése nem változott a tavalyi Sauberhez képest

Több változás is történt az Alfa Romeónál a 2019-es idényt megelőzően, ezek közül a legnagyobb talán az, hogy nem Sauber néven vág neki az új szezonnak. Motorpartnere, a Ferrari jóvoltából már 2018-ban is bekerült az Alfa Romeo az alakulat nevébe, 2019-ben pedig eltűnik a Sauber név a Formula–1-ből.

Persze nyomokban még fellelhető a jogelőd, hiszen az autókat továbbra is a Sauber Engineering készíti fel (az elnevezés szerepel is a kocsi oldalán), az autó neve pedig C38, azaz a svájciak hagyományait követi az olasz márka (a C Peter Sauber feleségére, Christine-re utal).

 

Ami az előző idényt illeti, a Sauber sokat fejlődött, és végre kilépett a sereghajtószerepből. Végül a konstruktőri tabella 8. helyén végzett – a Charles Leclerc, Marcus Ericsson páros összesen 48 pontot szerzett, melyből 39 az előbbi nevéhez fűződik.

Több más istállóhoz hasonlóan az Alfa Romeo is új pilótafelállással kezdi meg a 2019-es szezont. Az alakulattal négy idényt eltöltő Marcus Ericssonnal nem hosszabbítottak szerződést a svájciak, míg tavalyi újoncuk, Charles Leclerc 2019-ben már a Ferrari versenyzőjeként áll rajthoz a versenyeken.

A fiatal monacói azt a Kimi Räikkönent váltja az olaszoknál, aki éppen az ő helyét veszi át az Alfa Romeónál. A 2007-es világbajnokkal kapcsolatban a visszavonulás is igen erősen szóba került tavaly, végül a bukósisak szögre akasztása helyett csupán egy csapatváltással kellett szembenéznie.

Az Alfa Romeo másik pilótája 2019-ben Antonio Giovinazzi lesz, aki korábban a Sauber harmadik számú versenyzője volt, 2017-ben pedig két versenyhétvégén rajthoz is állt, amikor a sérült Pascal Wehrleint helyettesítette a svájci csapatnál.

Az új Alfa Romeo
2019-ES CSAPATBEMUTATÓK
CSAPAT 
DÁTUMBEMUTATÓ
MERCEDES 
Február 13.Online érkezett a Mercedes idei autója 
FERRARIFebruár 15.Új külsőt kapott az SF90 – megérkezett a 2019-es Ferrari 
RED BULLFebruár 13. 
A Red Bull Racing is megmutatta a 2019-es autóját  
RENAULTFebruár 12.A Renault is túl a leleplezésen – íme, az RS19-es 
HAASFebruár 7. 
Feketébe és aranyba öltözött a Haas 
MCLARENFebruár 14.A McLaren is megmutatta 2019-es autóját 
RACING POINT F1Február 13.Bekékült a Rózsaszín Párduc – ilyen lett a Racing Point autója 
ALFA ROMEO
Február 18. 
TORO ROSSOFebruár 11. 
Megérkezett az új Toro Rosso, az STR14 
WILLIAMSFebruár 11. 
Új főtámogató és külső a Williamsnél
Az új Alfa Romeo