F1: az újonc biztosan kap egy versenyzőt a Ferraritól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.09. 16:13
A Ferrari jelenlegi tartalék pilótái közül kerül ki az F1-ben jövőre bemutatkozó amerikai Haas-csapat egyik pilótája. Ez azt jelenti, hogy Jean-Éric Vergne vagy Esteban Gutiérrez 2016-ban visszatér a rajtrácsra.

„Remélhetőleg két héten belül hivatalos lesz, ki az egyik versenyzőnk. Azt már most elmondhatom, hogy az egyik pilótánk a Ferrari egyik tartalék versenyzője lesz, a másik pedig remélhetőleg olyan, aki az idén is a sorozatban versenyez. Tapasztalt pilóták kellenek, újoncok kizárva – mondta Gene Haas csapattulajdonos az autosport.com-nak. – Tárgyalunk a pilótákkal, ez az egész olyan, mint a tánc, más-más pilótákkal más és más ritmust kell tartani. Volt már, aki visszautasította az ajánlatunkat. Mi is tanulunk.”Gene Haas csapattulajdonos az autosport.com-nak. – Tárgyalunk a pilótákkal, ez az egész olyan, mint a tánc, más-más pilótákkal más és más ritmust kell tartani. Volt már, aki visszautasította az ajánlatunkat. Mi is tanulunk.”

A Haas-csapat szorosan kötődik a Ferrarihoz, nemcsak a hajtásláncát és az összes, nem kötelezően saját gyártású autóalkatrészét kapja meg, hanem a szélcsatornáját is használhatja Maranellóban.

A csapat másik pilótája Kevin Magnussen vagy Romain Grosjean lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik