Verstappen aggódik, hogy megfertőződik a koronavírussal (Fotó: AFP)

 

A 76 éves osztrák bár korosztályát tekintve a veszélyeztetettek közé tartozik, nem tart a koronavírustól. Már Melbourne-ben kijelentette, felfújták az egész ügyet, s az influenzához hasonlította a vírust, majd sokáig kardoskodott az F1-es idénynyitó megtartása mellett is, míg nemrég arról beszélt, nem érti, fiatal versenyzője, Max Verstappen miért aggódik amiatt, hogy megfertőződik.

„A telefonon azt mesélte nekem, hogy nagyon fél a fertőzéstől – kezdte Marko a Kronen Zeitungnak adott nyilatkozatában. – Az lenne a legjobb, ha Max még most elkapná a vírust. Huszonkét évesen nem tartozik a rizikócsoportba. Később így már immunis lenne, amikor a bajnoki címért küzd" – jelentette ki.

A vb-címért folytatott harc azonban még jó ideig nem veszi kezdetét, hiszen hétfőn biztossá vált, hogy leghamarabb június közepén rajtolhat el a 2020-as kiírás. Az első versenyt jelen állás szerint Kanadában rendezhetik meg, ám már most arról szólnak a hírek, hogy hamarosan bejelentik a montreali hétvége halasztását is a világszerte tomboló koronavírus-járvány miatt.