F1: „Az én döntésem volt Räikkönen távozása”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.25. 13:59
null
Arrivabene (jobbra) elárulta, mi történt szűk két hónappal ezelőtt (Fotó: AFP)
Sokáig úgy tűnt, hogy Sergio Marchionnénak, a Ferrari korábbi elnökének van kulcsszerepe abban, hol folytatja pályafutását Kimi Räikkönen, ám a valódi döntéshozó felfedte, mi is történt szűk két hónappal ezelőtt.

 

Szeptember közepén jelentette be a Ferrari, hogy az idény végén távozik Kimi Räikkönen, és helyét a jelenleg a Saubernél versenyző Charles Leclerc veszi át. Räikkönen sorozatban öt, összesen nyolc évet töltött a Ferrarinál, a következő két szezonban a Saubert erősíti.

Korábban állítólag nagy dilemmát jelentett a Ferrarinál, hogy hosszabbítsanak-e szerződést a finn versenyzővel, ugyanis a vezetőség véleménye eltért ezen a téren. Sergio Marchionne, a Ferrari azóta elhunyt akkori elnöke Leclerc „előléptetését” támogatta, de miután elhagyta a posztját, úgy tűnt, hogy Räikkönen mégis maradhat. Maurizio Arrivabene azonban tiszta vizet öntött a pohárba.

„Az én döntésem volt – mondta a finn távozásáról a Ferrari csapatfőnöke. – A többiek is megértették a logikát, ami mögötte áll, de én voltam az, aki meghozta a döntést. Számomra Kimi egy barátot is jelent, szóval el tudják képzelni, mennyire szívszorító volt elmondani neki a dolgot. A versenyzők is ugyanolyan emberek, mint én, de az ilyen helyzetekben szakemberként kezeljük őket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik