A Racing Point az Aston Martin gyári csapatává válik (Fotó: AFP)

 

A Lawrence Stroll által irányított konzorcium 182 millió fontért 16.7 százalékos részesedést vásárolt az Aston Martinban, továbbá 500 millió font tőkeinjekciót is biztosított a brit gyártónak. Az üzletkötés értelmében a Racing Point 2021-től az Aston Martin gyári csapataként folytatja.

Az ötöves szponzori együttműködést is magába foglaló, összesen 10 évre szóló szerződés eredményeképp a gyár jelenlegi elnöke, Penny Hughes leköszön, pozícióját Stroll veszi át – a vezérigazgatói szerepkört továbbra is Andy Palmer tölti be.

A bejelentést követően a Red Bull is reagált, hiszen az osztrák gárda névadó szponzora évek óta az Aston Martin. Az F1-es csapat hivatalos oldalán osztotta meg, a brit gyártóval folytatott együttműködése 2020 végén lezárul. A technológiai partnerségük azonban nem ér véget, a Valkyrie modell kapcsán a felek továbbra is együtt dolgoznak egészen a projekt lezárultáig.

Aston Martin Red Bull Racing on Twitter

@astonmartin We thank @AstonMartin for their support over the past four years in which time we have achieved 12 wins, 50 podiums and six pole positions together. Our focus remains on working together throughout the 2020 season and ending our partnership on a high.