F1: apja szerint kezd elfogyni Verstappen türelme

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.28. 19:43
Úgy tűnik, kezd betelni a pohár Max Verstappennél. A Red Bull fiatal pilótája már a nyolcadik körben feladni kényszerült a múlt hétvégi versenyt Belgiumban, ami édesapja, Jos Verstappen szerint elgondolkodtatja őket a váltásról.  

Hiába szurkolt több tízezer holland rajongó Max Verstappennek Spa-Francorchamps-ban, a fiatal versenyző számára hamar véget ért a Belga Nagydíj. Verstappenre az idén negyedszer csapott le a technika ördöge versenyen, ami kezd elfogadhatatlanná válni a fiatal holland és F1-es expilóta édesapja számára.

„Észrevettem Maxon, hogy mennyire csalódott – mondta Jos Verstappen. – Nehéz folyamatosan motiváltnak lenned, amikor így mennek a dolgaid. Az időmérőkön nagyon jól szerepel, fél másodperccel gyorsabb a csapattársánál, és ott van közvetlenül a Ferrarik mögött. Majd a versenyen hét-nyolc kör elteltével a pálya szélén találja magát. Ennek nem szabadna így történnie, főleg nem egy topcsapatnál.”

Jos Verstappen viszont abban biztos, hogy nem a fia vezetése stílusa eredményezi a technikai hibákat, szerinte ugyanis a Red Bull nem bocsátott elég gyors és megbízható autót Max rendelkezésére.

„Max semmit nem csinál rosszul – vette védelmébe a fiatal pilótát édesapja. – Gyakran kérdezik tőlem, hogy a technikai problémák nem azért vannak-e, mert túl keményen bánik az autójával. Ez viszont egyszerűen nonszensz. Mindannyian tudjuk, mi a probléma: az autója egyszerűen nem elég jó, ezt az évet már nem is lehet megmenteni. Most viszont mindannyiunknak le kell higgadnia, később leülünk megbeszélni a dolgokat, mert nem tudunk kitartani a csapat mellett, ha nem változik a helyzet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik