F1: Alonsót nem lepte meg a „Ferrari-replika” Haas tempója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.23. 13:23
null
Alonso és Grosjean tavaly Mexikóban már összecsapott, amire idén is sor kerülhet (Fotó: AFP)
Meglepően jól teljesített a szezon előtti teszteken a Haas, és a jó formát az idénynyitó Ausztráliai Nagydíj első két szabadedzésére is átmentette. Günther Steiner csapata a rendkívül szoros középmezőny elején foglal helyet jelenleg, ami több istálló és versenyző figyelmét is felkeltette. Legutóbb Fernando Alonso nyilatkozott kissé élcelődve az amerikaiakról, miközben Daniel Ricciardót meggyőzte a gárda mai szereplése.

Romain Grosjean az első tréningen közvetlenül a három élcsapat mögött, míg a másodikon Daniel Ricciardót megelőzve az ötödik pozícióban zárta a tréninget. Márkatársa, Kevin Magnussen eközben több kisebb problémával is szembetalálkozott, azonban összességében pozitív napot tudhat maga mögött. A dán azt is elmondta, hogy reményei szerint száraz marad az idő, hiszen úgy gondolja, hogy nagyon jó csomaggal rendelkeznek ezen körülmények között.

34. AUSZTRÁL NAGYDÍJ
PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:24.026
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:23.931
SZOMBAT
04.00–05.00: 3. szabadedzés
07.00–08.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
07.10: a verseny (58 kör, 307.574 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 8., 17.10: Bahreini Nagydíj
Április 15., 08.10: Kínai Nagydíj
Április 29., 14.10: Azeri Nagydíj

Az amerikai istálló remek teljesítménye a Red Bull ausztrál pilótáját is meggyőzte, szerinte ma Grosjeanék bebizonyították, hogy a szezon előtti gyakorláson látottak nagyon is valósak.

„Mindenki tudja, hogy a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes gyors, szóval mindig az az érdekes, hogy ki következik utánuk. Már a teszteken is úgy tűnt, hogy gyorsak, és ma Grosjean is eléggé jó időket futott."

Fernando Alonso ezalatt arról beszélt, hogy egyáltalán nem lepődött meg a Ferrarival a kezdetektől fogva technikai partnerkapcsolatban levő alakulat előrelépésén.

„Nyilván az autójuk a tavalyi Ferrari replikája, és a Ferrari 2017-ben nyert itt" – kezdte kissé gúnyosan, azonban az elismerő szavak sem maradtak el. – „A Haas nagyon gyorsnak tűnik, talán közvetlenül a három élcsapat mögött következik, és eléggé nehéz lesz legyőzni, főleg az első versenyen, illetve az év első felében. Ennek ellenére megpróbálunk a közelébe kerülni, és igyekszünk kihasználni minden lehetőséget."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik