F1: Alonso visszatérne, be is jelentkezett a Red Bullnál

Vágólapra másolva!
2019.07.10. 14:08
null
Alonso képviselői megkeresték a Red Bullt (Fotó: AFP)
Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elárulta, hogy Fernando Alonso szívesen versenyezne a színeikben 2020-tól. Ezt maga a kétszeres világbajnok képviselői közölték az osztrák istállóval.

 

Fernando Alonso a tavalyi szezon végén hagyta el a Formula–1-et, de azóta többször elmondta, hogy ha egy nap olyan csapatnál versenyezhetne, amellyel a világbajnoki címért is harcba szállhatna, akár vissza is térne a királykategóriába. Bár szerződést eddig vélhetően nem ajánlottak neki, ráadásul a spanyol nemrég az előző istállójával, a McLarennel is megszüntetett minden munkakapcsolatot, a képviselői elkezdtek azon dolgozni, hogy megfelelő ülést találjanak a kétszeres világbajnoknak.

„Alonso képviselői a tudtunkra hozták, hogy elérhető. De a Honda számára Alonso visszatérése egy lehetetlen dolog” – mondta Dr. Helmut Marko a motorsport.com-nak.

Az osztrák szakember nyilván azokra az időkre célzott, amikor a Honda még a McLaren motorpartnere volt, és az erőforrások gyenge teljesítménye, illetve megbízhatatlansága miatt Alonso gyakran nem éppen pozitív jelzőkkel illette a japán gyártót. Mivel a Honda idén a Red Bull motorszállítója, és a következő években is az lesz, vélhetően a japánok sem tartják ideálisnak, ha ismét Alonsóval kellene dolgozniuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik