F1: Alonso vezetheti a McLarent a bahreini teszten

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.29. 10:02
Már Bahreinben visszatér Fernando Alonso a Formula–1-be – igaz, a kétszeres világbajnok csak a versenyhétvége utáni kétnapos teszten vesz részt, és főként a sorozat hivatalos gumiszállítójának, a Pirellinek a munkáját segíti.

A bahreini versenyhétvége után a csapatok két napra a helyszínen maradnak tesztelni. Azt már korábban megerősítette Zak Brown, a McLaren ügyvezető igazgatója, hogy az egyik évközi teszten Fernando Alonso is vezetheti az autójukat, s erre nem is kell sokat várnia az F1-ből a tavalyi szezon végén visszavonuló spanyolnak.Zak Brown, a McLaren ügyvezető igazgatója, hogy az egyik évközi teszten Fernando Alonso is vezetheti az autójukat, s erre nem is kell sokat várnia az F1-ből a tavalyi szezon végén visszavonuló spanyolnak.

Alonso az idén tanácsadóként és nagykövetként segíti a McLaren munkáját, s a bahreini teszten pályára is viheti az MCL34-est. A wokingi istálló egyébként nem egy, hanem két autóval vesz részt a teszten, de az egyikkel nem magának, hanem a Pirellinek gyűjt adatokat a gumikról. Alonso emiatt mindkét nap autóba ülhet: kedden egész nap, szerdán délután vezetheti a McLarent.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik