F1: Alonso még ingyen sem kell a Mercedesnek?

ZSOLDOS BARNA (SPIELBERG)ZSOLDOS BARNA (SPIELBERG)
Vágólapra másolva!
2017.07.09. 10:33
Egyre több jel utal arra, hogy optimista nyilatkozatai ellenére Fernando Alonsónak sem a Ferrarinál, sem a Mercedesnél nem jut hely 2018-ra.

A spanyol többször is leszögezte, jövőre biztosan győztes autóban fog ülni, egyelőre azonban több mint kétséges, hogy ez valóban összejön-e. Ausztriában Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is jelenlegi csapattársa mellett lobbizott, a Mercedest irányító Toto Wolff pedig a Nemzeti Sport kérdésére arra utalt, hogy még ingyen sem feltétlenül alkalmaznák a kétszeres világbajnokot.

Alonso egyetlen célja, hogy nyerjen még egy világbajnoki címet, ezért azt kérdeztük az osztrák vezetőtől, miért nem használja ki a kivételes tárgyalási pozícióját, és ajánl lehetőséget 2018-ra a spanyolnak – fizetés nélkül...

„Önből aztán kemény csapatfőnök lenne! – válaszolta Wolff nevetve. – Kétségtelen, hogy Fernando nagyszerű versenyző, a Formula–1 kiemelkedő személyisége, mi azonban igazán elégedettek vagyunk a jelenlegi felállásunkkal. Tudom, hogy nem ilyen választ akar hallani, de a stabilitás és a pilóták közti kapcsolat tényleg nagyon fontos, és e téren nem lehet panaszunk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik