F1: Alonso még be sem fejezte, de már a visszatérésről beszél

Vágólapra másolva!
2018.11.19. 10:51
null
Lehet, hogy csak pihen egy évet? (Fotó: AFP)
A kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso már korábban bejelentette, hogy az idény végén befejezi 17 éve tartó Formula–1-es pályafutását és más versenysorozatokban is kipróbálja magát. Egy héttel az idényzáró előtt azonban úgy nyilatkozott: nem kizárt, hogy 2020-ban újra láthatjuk a száguldó cirkusz mezőnyében.

Minden idők legeredményesebb spanyol F1-es pilótája jövőre a Le Mans-i 24 óráson és a legendás Indy 500-as futamon biztosan rajthoz áll, és ahogy minap a hosszútávú sportautó-világbajnokság (WEC) sanghaji futamán elért második helye után közölte, nem elképzelhetetlen, hogy 2020-ban újra teljes szezont fusson a Formula–1-ben.

„Fel kell töltődnöm egy kicsit, de ha ez jövőre sikerült, utána 2020-ban lehet, hogy újra teljes szezont vállalok valamelyik sorozatban. Elképzelhető, hogy az IndyCarban, de az is lehet, hogy a Formula–1-ben, ahogy az sem lehetetlen, hogy egy teljesen más sorozatban szerepelek majd” – fogalmazott rejtélyesen a spanyol, aki elárulta, az biztos, hogy jövőre az Indy 500-on és a Le Mans-i 24 óráson rajthoz áll, de nem lehetetlen, hogy más versenyeken is ott lesz a rajtrácson.

„A lehetősége sok mindennek megvan, mert számos kihívás vár rám az Indy 500-on kívül. Hogy pontosan mi, azt majd jövőre jelentjük be, de még az is lehet, hogy karácsonyi ajándék lesz belőle” – árulta el a spanyol.

„Folyamatosan böngésszük a versenynaptárat, hogy lássuk, mire lesz lehetőségem az F1 elhagyása után, de aztán lehet, hogy végül úgy döntök, hogy a jelenleginél több szabad időt szeretnék” – zárta mondandóját Alonso.

A jelenlegi helyzet mindenesetre az, hogy Fernando Alonso az előttünk álló hétvégén futja pályafutása utolsó Formula–1-es versenyét az Abu-dzabi Nagydíjon. Hogy lesz-e folytatás, azt a jelek szerint még a spanyol maga sem tudja, vagy igen, csak nagyon jól titkolja…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik