F1: Alonso és Vettel egy csapatban? Nem működne - Hamilton

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2013.05.07. 15:56
null
„Mindketten érettebbek lettünk” – Hamilton szerint jobban kijönne Alonsóval csapattársként, mint 2007-ben (Fotók: Reuters)
Lewis Hamilton úgy véli, már elég érett ahhoz, hogy jól süljön el a csapattársi viszonya Fernando Alonsóval, akivel újoncként 2007-ben a McLarennél hírhedten parázs csatákat vívott – nem ritkán az autón kívül is. Az angol szerint Sebastian Vettellel is meglenne, de a németet és a spanyolt nem tudja elképzelni egy istállóban.

„Az évek során bölcsebbé váltam, biztos vagyok benne, hogy más lenne a viszonyom Fernandóval, jobban kijönnénk egymással – mondta Hamilton a Daily Mailnek. – A pályán persze lennének necces pillanatok, hiszen mindketten gyorsak vagyunk, de mindketten érettebbek lettünk. Sokkal jobban kezelem már a helyzeteket a csapattársaimmal, persze ehhez a másik félnek is partnernek kell lennie."

„Azt nem tudnám elképzelni, hogy Fernando és Sebastian egy csapatban versenyezzen. Az első pillanattól kezdve gondban lenne a csapatfőnök, egyszerűen nem működne. Szerintem én kijönnék Sebastianal is, de biztosan nem tekerném le a motort, ha mögöttem van" – utalt vissza Hamilton a Malajziai Nagydíjra, amelyen az élen álló Mark Webbert biztosította arról az alakulata, hogy Vettel nem fogja támadni, ezért az ausztrál visszavett, Vettel pedig közel tudott hozzá kerülni, és támadást indított.

Hamilton szerint Vettellel is jól meglennének
Hamilton szerint Vettellel is jól meglennének

Hamilton Sir Jackie Stewartról is elmondta a véleményét. 1969, 1971 és 1973 világbajnoka pár hónapja Hamilton leghangosabb kritikusa volt, amiért a McLarentől a Mercedeshez szerződött (Jenson Buttont is bírálta 2010 előtt, mondván, a McLarenhez szerződve besétál az oroszlán ketrecébe), pár napja viszont azt mondta, Hamilton a vb-esélyesek közé tartozik új csapatánál.

„Nem izgatnak már ezek a vélemények, régebben még talán elragadtattam volna magam, de már leperegnek rólam ezek a megnyilvánulások. Ha Jackie Stewart rólam beszél, csak nevetek rajta. Egyeseknek mindenhez van hozzáfűznivalójuk, talán unatkoznak. Szabad joguk van a véleményalkotáshoz, de néha túl sokat beszélnek. Jackie is ilyen" – mondta Hamilton.

A 28 esztendős versenyző elmondta, manapság kisebb rajta a nyomás, mint volt a McLarennél, amikor még édesapja menedzselte a karrierjét.

„Túlságosan ellenőrzött volt a környezet, amelyben akkoriban dolgoztam, mostanra ez megváltozott" – fogalmazott Hamilton, s hozzátette, természetesen Ross Brawn, a Mercedes elöljárója az ő főnöke is, de immár egyedül hozhat döntéseket és senkinek sem kell ezekről beszámolnia.

„Volt olyan időszak, amikor nagy volt a nyomás rajtam az édesapám részéről is, ám ez mára átalakult, remek a kapcsolatunk, bár mindkettőnknek időre volt szüksége ahhoz, hogy feldolgozza a múltban történteket" – emlékezett vissza a hétvégi Spanyol Nagydíjon pályafutása 115. futamán rajthoz álló versenyző, aki elismerte, hogy korábban a magánéletében olyan problémák adódtak, amelyek tagadhatatlanul befolyásolták a teljesítményét.

„Bosszantottak ezek a dolgok, nem volt elegendő energiám és motivációm, szinte úgy éreztem, depressziós vagyok – mondta Hamilton. – Nem tudtam koncentrálni a versenyzésre, pedig a Formula–1-ben folyamatosan észnél kell lenni."

A brit pilóta szerint nagyon fontos volt, hogy egyedül döntött arról, a Mercedesnél folytatja a pályafutását: „Elutaztam Thaiföldre teljesen egyedül, átgondoltam a dolgokat és meghoztam a döntést. Igazából két lehetőségem volt, s én a kockázatosabbat választottam."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik