F1: Albon váltja Gaslyt a Red Bullnál – hivatalos

Vágólapra másolva!
2019.08.12. 12:40
null
Gasly a Toro Rossónál fejezi be a 2019-es szezont (Fotó: AFP)
A Belga GP-től kezdve Pierre Gasly helyett Alexander Albon lesz Max Verstappen csapattársa a Red Bullnál. Gasly az idényt a Toro Rosso versenyzőjeként fejezheti be.

 

Akárcsak 2016-ban, ismét szezon közben cserél pilótát a Red Bull. Akkor Max Verstappent „léptették elő” a Toro Rossótól, és ezúttal is a fiókistálló egyik versenyzője kap lehetőség a nagycsapatnál. Nemrégiben ugyanis bejelentették, hogy Pierre Gasly helyét Alexander Albon veszi át.

Gasly az idény előtt kapta meg a Red Bulltól távozó Daniel Ricciardo ülését, ám a szezon első fele nem sikerült túl jól számára. Az eredményei jelentősen elmaradtak Verstappenétől, s egyre erősödtek a pletykák, miszerint az idényt nem a Red Bull versenyzőjeként fejezi be.

A Magyar Nagydíjat követő nyári szünetben pedig biztossá is vált, hogy a Milton Keynes-i székhelyű csapatnál eltöltött 12 verseny után Belgiumtól Gasly ismét a Toro Rossót erősíti. Helyét a nagycsapatnál Albon kapta meg, akinek ez az első idénye a Formula–1-ben, ám eddig igen meggyőzően teljesített.

A 2019-es F1-es világbajnokság a Belga Nagydíjjal folytatódik augusztus 30. és szeptember 1. között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik