F1: akár már ma bejelenthetik a Kínai Nagydíj törlését

Vágólapra másolva!
2020.02.12. 11:04
null
Nagy rá az esély, hogy Kína kikerül a 2020-as versenynaptárból (Fotó: AFP)
Egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem látogat el a Formula–1 mezőnye áprilisban Kínába a koronavírus miatt. A legfrissebb hírek szerint ezt az elkövetkezendő 48 órában jelenthetik be.

A Kínai GP az idény negyedik versenye lenne, amit április 19-én rendeznének Sanghajban. Viszont a már több mint 1000 halálos áldozatot követelő koronavírus miatt hetek óta az a hír járja, hogy sanghaji verseny kikerülhet a 2020-as versenynaptárból. Chase Carey, a Formula–1 elnöke szerdán megerősítette, hogy erre egyre nagyobb az esély.

A sorozat vezetősége korábban azt is felvetette, hogy a kínai versenyt nem törölnék, csupán a szezon egy későbbi szakaszában rendeznék meg, ezt azonban a logisztikai nehézségekre hivatkozva a csapatok leszavazták.

Ha valóban törölnék a Kínai GP-t, akkor ez lenne a második nagy nemzetközi sorozat, aminek a mezőnye mégsem állna rajthoz az ázsiai országban. A Formula E-ben ugyanis a közelmúltban jelentették be, hogy lefújják a márciusi versenyt, amit Szanjában rendeztek volna.

FRISSÍTÉS, 13.29: A Nemzetközi Automobil-szövetség kora délután bejelentette a versenyhétvége elhalasztását. Bővebben itt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik