F1: Adtam fél tizedmásodpercet ajándékba a születésnapjára – Ricciardo

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.30. 14:59
Ma ünnepli 20. születésnapját Max Verstappen, a Red Bull versenyzője. Csapattársa, Daniel Ricciardo pedig elmondta, hogy mivel „lepte meg" a fiatal pilótát.

A Red Bull versenyzői kezdhetik meg a holnapi sepangi futamot a második rajtsorból, miután Max Verstappen a harmadik, Daniel Ricciardo pedig a negyedik leggyorsabb időt autózta a kvalifikáción. A két pilóta legjobb körideje között viszont mindössze 0.054 másodperc volt a különbség, amelyre Ricciardo nem éppen komoly magyarázattal állt elő.

„Adtam neki fél tizedmásodpercet ajándékba" – viccelődött születésnapos csapattársán az ausztrál.

Ami pedig a holnapi futamot illeti, Ricciardónak komoly tervei vannak a negyedik rajthellyel, amely tavaly szerencsét hozott neki.

„Ugyanazt várom a holnapi naptól, mint a többiek. Egykiállásos taktikára számítok, azonban az abroncsok könnyen túlmelegedhetnek, így egyesek más stratégiára válthatnak. Amúgy pedig stratégiai megfontolásból kvalifikáltam magam a negyedik helyre, mert tavaly innen indulva nyertem meg a versenyt" – utalt az ausztrál arra, hogy a 2016-os Malajziai GP-n őt intették le elsőként, miután 15 körrel a futam vége előtt az addig élen álló Lewis Hamilton motorja elfüstölt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik