A Williamst a megbízhatatlan Mercedes-motorok hátráltatják (Fotó: AFP)

 

Mint arról beszámoltunk, az Autosport információi szerint az első teszthéten a Mercedes motorcserére kényszerült, így a Williams pénteki meghibásodásával együtt kétszer is probléma adódott a német erőforrással. A legnagyobb távot teljesítő motorgyártó hete tehát nem volt annyira zökkenőmentes, és úgy tűnik, nem is sikerült orvosolni a múlt heti gondokat, hiszen a második teszt első napján újabb motorproblémával kellett szembesülnie az egyik partnercsapatnak.

„Több gondunk is volt az erőforrással – jelentette ki a Williams csapatfőnöke, Claire Williams, miután szerdán Nicholas Latifi alatt adta meg magát az autó. – Már a harmadik motornál járunk. Nem a kocsival van gond, az tökéletesen működik. Mindenki kissé frusztrált, hiszen csupán hat nap áll a rendelkezésünkre, ezért meglehetősen sűrű a programunk, szóval nagy időkiesést jelentettek ezek a problémák. Nagyon reméljük, hogy a fennmaradó két napon már nem kell ilyesmivel szembesülnünk."

Az FW43-ast csütörtökön is Latifi kormányozza a Circuit de Catalunyán, az ötödik tesztnap alakulása ide kattintva követhető.