F1: A Williams csapatként teljesen halott – Villeneuve

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.13. 10:23
null
Villeneuve szerint óriási hiba volt Claire Williams kinevezése (Fotó: AFP)
Jacques Villeneuve éles kritikát fogalmazott meg egykori csapatával, a Williamsszel szemben. A kanadai úgy véli, óriási hiba volt Claire Williams kezébe adni a hatalmat, miközben a gárda teljesen vak, és képtelen felfogni, milyen mélyen is van jelenleg.

 

1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve három szezont teljesített a Williams kötelékében 1996 és 1998 között, amely időszak alatt 13-szor szerezte meg a pole pozíciót, 21-szer állhatott fel a dobogóra, 11 győzelmet aratott, illetve egy ezüstérem mellett bajnoki címet is jegyzett. Az egyéni sikerek mellett pedig akkoriban a csapat is remek időket élt, hiszen két alkalommal zárta az élen a konstruktőrök bajnokságát.

A grove-i istálló 1997 óta viszont nem könyvelhetett el újabb címet, miközben története egyik legnagyobb gödrében van jelenleg. Villeneuve szerint több fronton is változásra lenne szükség.

„A Williams csapatként teljesen halott – jelentette ki a kanadai. – Egyszerűen semmit sem látok... Még vezetőség sincs– mondta, majd az is elárulta, pontosan mit is ért ezalatt.

„Akkoriban két lehetőségük volt: egy örökös és egy örökösnő, és ők Claire-t választották Jonathan helyett, amivel óriási hibát követtek el. Csak meg kell nézni, hol tart a csapat– utalt ezzel arra, hogy állítólag maga Frank Williams választott annak idején a két gyermeke közül, és bízta rá az irányítást az akkor már az alakulatnál marketingesként dolgozó lányára.

„Mindig a vezetőséget kell először megnézned, hiszen a fejétől bűzlik a hal. Teljesen vakok, még észre sem veszik, milyen mélyen vannak– fogalmazta meg a kritikát volt csapatával szemben.

„Ha elrontottad, azt be kell ismerned, nem látom, mégis miként tudnának kimászni ebből a gödörből, egyszerűen nem látom.

A Williams tíz futamot követően csupán az utolsó helyen áll a vb-összetettben, miközben versenyzői közül Szergej Szirotkin még pontot sem szerzett. Csupán Lance Stroll Azerbajdzsánban megkaparintott nyolcadik pozíciójának köszönhetően áll négy egység a grove-i alakulat neve mellett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik