F1: „A Williams a Kanadai GP miatt nem volt veszélyes”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2014.06.23. 12:40
A Mercedes-istállót meglepte a vasárnapi meleg idő a Red Bull Ringen, és olyan hűtési problémái adódtak, amelyekre nem számított. A Williamstől viszont a Kanadai Nagydíjon történt nehézségek miatt nem igazán tartott.

„Nagyon nehéz kettős győzelem volt, a kocsi hűtésénél olyan nehézségeink is támadtak, amelyekre egyáltalán nem számítottunk. Az egyenesek túl rövidek voltak a fékek hűtéséhez, ráadásul vasárnap melegebb volt, mint az edzésnapokon. Nem hiszem, hogy a Williamsnek baja lett volna ezzel” – mondta Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója, aki szerint a rivális csapat nem jelentett olyan jelentős kihívást, mint ahogy kívülről látszott.nehéz kettős győzelem volt, a kocsi hűtésénél olyan nehézségeink is támadtak, amelyekre egyáltalán nem számítottunk. Az egyenesek túl rövidek voltak a fékek hűtéséhez, ráadásul vasárnap melegebb volt, mint az edzésnapokon. Nem hiszem, hogy a Williamsnek baja lett volna ezzel” – mondta Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója, aki szerint a rivális csapat nem jelentett olyan jelentős kihívást, mint ahogy kívülről látszott.

„A Kanadai Nagydíj hajrájában Felipe karambolozott, Valtteri pedig lelassult, így a Williams a szokásosnál is óvatosabban állt hozzá a versenyhez. Nem stratégiai megfontolásból maradtak kint tovább a pályán a kerékcseréknél, tudták, sokkal többet veszíthetnek, mint nyerhetnek, ha kockáztatnak. Egyszerűen nincsenek abban a helyzetben, hogy merjenek kockáztatni” – mondta Wolff, akinek tízszázalékos részesedése van a Williamsnél, de persze nem szól bele a rivális csapat ügyeibe.

„Jó volt nézni a Williamseket, a verseny elején különösen erős volt a két autó, s nemcsak az egyenesekben voltak gyorsak, hanem a kanyarokban is, remek munkát végeztek” – tette hozzá Wolff.

A Williamstől Rob Smedley vezető versenymérnök elmondta, nem nagyon hittek a győzelemben.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek